Вплив пандемії Covid-19 на бізнес. Дослідження Konica Minolta

Світ | 20 липня 2021

Konica Minolta провела дослідження бізнес-процесів та IT, щоби оцінити безпеку та перехід на віддалену роботу під час пандемії

Пандемія Covid-19 загострила проблеми малого та середнього бізнесу щодо безпеки та захисту даних. 48% респондентів назвали безпеку та захист даних основними завданнями ІТ. 37 відсотків компаній заявили, що їхні співробітники зіткнулися з вірусами, шкідливими програмами або загрозами безпеки через умови, накладені під час пандемії. Через це 47 відсотків компаній придбали або оновили програмне забезпечення або послуги безпеки ІТ. Ми зробили ці висновки в результаті дослідження Keypoint Intelligence «Top SMB IT Pain Points & Solutions», проведеного компанією Konica Minolta. Для цього опитали 550 осіб, які приймають рішення в сфері ІТ у США, Великобританії, Франції, Німеччині, Нідерландах та Чехії, щоб визначити їхні основні проблеми та болі, пов’язані з технологіями.


Малий та середній бізнес зіткнувся зі значними труднощами, намагаючись забезпечити дистанційну роботу в умовах пандемії: наприклад, 38 відсотків осіб, які приймають рішення в ІТ, вважали керування віддаленою роботою складним процесом. Майже для половини (49 відсотків) стала проблемою відсутність необхідного апаратного або програмного забезпечення співробітників. Аналогічно, 44 % осіб, які приймають рішення в ІТ, назвали обслуговування/підтримку ІТ-апаратного або програмного забезпечення віддалених працівників проблемою. «Як ймовірний наслідок цього, 33 % інвестували в керовані ІТ-послуги в результаті Covid-19», — підсумовує Олаф Лоренц, Senior General Manager Digital Transformation Division, Konica Minolta Business Solutions Europe.

Робота з дому ускладнила спілкування у команді та доступ до файлів і роботи з ними: 51 відсоток респондентів визначили складність у спілкуванні з колегами. 37% вказали, що пошук файлів був проблемою ІТ, а 30% відзначили, що співпраця з цифровими документами є проблемою для бізнес-операцій, що виникає через віддалену роботу співробітників. «Стає зрозуміло, чому 35 відсотків малих і середніх підприємств інвестували в програми обміну документами та співпраці з початком пандемії», — підсумовує Олаф Лоренц.


Дистанційна робота спонукає компанії до цифровізації

45 відсотків компаній придбали або оновили хмарне сховище даних у результаті Covid-19. «У 65% організацій особи, які приймають рішення, заявили, що тиск пандемії прискорив їхній шлях до цифровізації», – додає Олаф Лоренц. Поширеним способом досягнення цього є оцифрування документів. На жаль багато підприємств малого та середнього бізнесу все ще зберігають близько 42% бізнес-контенту у папері. 49 відсотків організацій назвали проблеми конфіденційності та безпеки основною причиною використання саме паперових документів.

Детальні результати дослідження

Завантажте детальні результати та висновки дослідження Konica Minolta та Keypoint Intelligence.

 

Завантажити дослідження

Методологія

З лютого по березень 2021 року у співпраці з Keypoint Intelligence у Konica Minolta провели «Дослідження точок болю в ІТ та бізнес-операціях малого й середнього бізнесу». До нього увійшли 550 підприємств з США, Великобританії, Франції, Німеччині, Нідерландах та Чехії. Респонденти були з індустрії професійних послуг, охорони здоров'я, виробництва, відпочинку та нерухомості. У кожній з організацій працює 50-250 працівників.

Оптимізуйте керування контрактами з M-Files

Оптимізуйте керування контрактами вашої компанії з M-Files. Цей інструмент зможе полегшити вашу роботу з договорами та контрактами з моменту їх створення до розірвання; збільште ефективність зменшивши кількість помилок.

M-Files — це набір потужних інструментів для пошуку, редагування, обміну та впорядкування контенту й інформації вашої компанії. Це інтелектуальна платформа, що додасть штучний інтелект до ваших офісних процесів. У фокусі M-Files контент, а не місце його розташування.

Запланувати демо