Прогнози розвитку галузі продуктивного друку на 2021 рік — бачення Konica Minolta

Європа | 23 грудня 2020

Коментують: Едоардо Котічіні, старший менеджер з професійного друку, Хідетосі Омо, керівник центру компетенцій KM-1, Konica Minolta Business Solutions Europe та Людмила Зимбович, стратегічний менеджер з розвитку сегменту професійного друку Konica Minolta Ukraine.

Ще рік тому в Європі мало хто чув про коронавірус, а тим паче, що він порушить звичне життя і роботу. Щоби не відбувалося в економіці загалом, поліграфічна галузь, зокрема цифровий друк, залишатиметься стійкою і продовжить багато важити у нашому повсякденному житті.


Будь-яка криза може прискорити актуальні тенденції. Це прагнення до автоматизації, замовлення друку онлайн, інтернет-магазини й, звичайно ж, нестримний перехід від аналогового до цифрового. Прискорена автоматизація призведе до запуску повного циклу виробничого процесу від початку до кінця, а також потребу у пристроях для продуктивного друку, які вимагають меншої кількості та менш кваліфікованих операторів.
 

Цифрові технології набирають обертів

Немає сумнівів, що цифрові технології продовжуватимуть набирати обертів на тлі традиційних способів друку. Комерційні друкарні змушені диверсифікувати свій портфель послугами цифрового друку, оскільки традиційний офсетний та флексографічний друк втрачають свій попит.

У своєму блозі[1] Герман Сакристан розмістив публікацію «Чи може COVID прискорити зникнення офсетного друку?», де описує позитивні моменти галузі комерційного друку, включаючи зростання попиту на виготовлення паковання. Це означає, що необхідно орієнтуватися на свою цільову аудиторію та бути ефективним при спілкуванні з дійсними та потенційними клієнтами.

«Є велика ймовірність того, що ця криза може сприятливо позначитися на цифрових технологіях у деяких сферах», — стверджує він. — «Компанії продовжують виділяти кошти на друк. Серед усіх технологій цифровий друк є більш вигідним та ефективним для них завдяки коротким накладам і можливості друку змінних даних».

Світовий ринок друку зменшився, але несуттєво. За дослідженням компанії Smithers[2] «Майбутнє цифрового та офсетного друку до 2024 року», обсяг виробництва, вимірюваний мільярдами видруку формату А4, склав 49 973 одиниці у 2014 році, і прогнозується залишатися на рівні 49 654 одиниць до 2024 року. Цифровий друк є найбільш швидкорослим сегментом. Хоча він, як і раніше, має лише близько 5% загальної частки ринку з точки зору обсягів, але наразі в нього 20% від загальної вартості світового ринку.
 

Очікування щодо відновлення ринку

За інформацією IDC, що надається у статті «Роздуми про галузь індустріального та продуктивного друку після пандемії COVID-19»[3], пандемія створює нові можливості для виготовлення етикетки та паковання, декору, зовнішньої реклами та текстилю в індустріальному й продуктовому сегментах друку. Тоді як постачання для тонерних і струменевих машин стрімко впали під час першого локдауну по всій Європі. За окремим дослідженням[4] очікується, що ринок відновиться наступного року, проте загальний річний темп зростання (CAGR) знизиться на 5,2%.


У Konica Minolta ми пишаємося тим, що залишаємося лідерами в Західній Європі в постачанні друкарських професійних машин й офісних багатофункційних пристроїв з ринковою часткою у 26,1%[5]. Наша флагманська AccurioPress C14000[6] друкує 140 сторінок формату А4 на хвилину та є на 40% швидшою за будь-яку іншу тонерну систему Konica Minolta. «Наші професійні друкарські машини призначені для клієнтів, які хочуть розширити та змінити свій бізнес за допомогою поліпшеної автоматизації, меншого людського втручання і вищої продуктивності, що призведе до збільшення обсягу друкованої продукції з меншою кількістю відходів», — йдеться у звіті. 

Серед інших релізів тонерних машин Konica Minolta — запуск AccurioPrint C750i, який забезпечує повну інтеграцію з хмарними сервісами та орієнтований на дизайн-студії, а також презентація серії AccurioPress C4080. Обидві ці моделі є ключовими в нашому портфоліо машин для продуктивного цифрового друку.

 

Виробництво струменевих друкарських машин — зростання сегменту цифрового друку

У 2021 році Konica Minolta готує низку важливих оголошень, які зміцнять провідні позиції на ринку листового друку. Проте немає жодних сумнівів у тому, що струменевий друк позначиться на розвитку цифрового друку. 

Значний ринковий потенціал був обумовлений заявою про запуск AccurioJet — цифрової кольорової УФ-машини формату B2+. З моменту офіційного комерційного запуску[7] на drupa у 2016 році вона стала «перехідною» між офсетним і цифровим друком. Нова версія Konica Minolta AccurioJet KM-1e, представлена ​​влітку 2020 року, продовжує тенденцію переходу від офсетного друку до струменевого.

З AccurioJet KM-1e відкриваються можливості друку на різних матеріалах: прозорих, металевих і кольорових, а також покращений друк на тонкошаровому папері. Немає потреби використовувати дороге праймування: в AccurioJet KM-1e застосовують запатентовану технологію Konica Minolta Dot Freeze ™, що забезпечує ще більшу стабільність та однорідність кольору. Як результат — миттєве висихання відбитків.
 

Цифрове оздоблення є ключовим фактором зростання

Цифрове оздоблення залишається ключовим драйвером зростання на ринку продуктивного друку, а також можливістю для великих і малих друкарень виділитися серед конкурентів. УФ-лакування в певних сферах може бути використане для оздоблення цифрового і офсетного друку винятковими 3D-ефектами. Щоб бути корисними клієнтам у межах цього підходу, ми зміцнили наше партнерство з компанією MGI Digital Technology (MGI).

Як глобальний постачальник технологій для друку у найближчі роки ми бачимо значні можливості для наших технологій цифрового тонерного і струменевого друку на ринках комерційного та індустріального друку.
 

Надія на повернення до нової реальності

Поточна ситуація з Covid-19 створила безпрецедентні проблеми, але є надія на повернення до «нової нормальності» з вакцинами, що розробляються. Наш пріоритет — бути впевненими в тому, що наші колеги, клієнти та всі їхні сім'ї будуть здорові та в безпеці. І хоча у глобальному масштабі пандемія продовжується, ми вирішили відмовитися від участі у найближчих виставках. Як завжди, ми слідкуватимемо за безпекою  постачання клієнтам наших послуг і рішень у 2021 році й у наступні періоди.
 

Присутність у режимі онлайн

Ми й надалі допомагатимемо створювати ідеї для наших клієнтів у межах партнерського підходу. Й не важливо, чи буде це наживо або віртуально. Ми усвідомлюємо переваги особистих зустрічей, проте в нинішніх умовах надаватимемо перевагу комунікаціям онлайн. Це означатиме створення більшої кількості віртуальних демонстраційних залів, які матимуть функціональність для інтерактивного знайомства з продуктами Konica Minolta.

Безперечно, у період пандемії пошук нових шляхів взаємодії з клієнтами набув особливого значення. Втім, перехід від особистих до віртуальних контактів може виявитися серйозною проблемою, оскільки очевидно, що наочні демонстрації більш дієві: друкарське обладнання дороге, і клієнти мають бути впевнені, що не купують кота в мішку. Саме тому, попри певні загрози кризи внаслідок коронавірусу, ми вирішили розширити парк устаткування в шоурумі в Києві та переосмислили підхід до проведення демонстрацій, представивши відразу два популярні індустріальні рішення з портфоліо та продуктивний бестселер з низкою опційних рішень.

quotation marks

Ми прагнемо, щоби у шоурумі було представлено якомога більше обладнання, презентувати не лише цифрові машини, а й увесь парк наявного устаткування та програмного забезпечення для різних напрямів діяльності у поліграфічній галузі

Людмила Зимбович

Стратегічний менеджер напрямку професійного друку, Konica Minolta Ukraine



Щоби не сталося, ми, як і раніше, прагнемо надавати найкращі послуги для наших клієнтів. Усупереч усьому, ми постійно будемо поруч та піклуватимемося насамперед про безпеку та здоров’я кожного.

Ми завжди надаватимемо практичну підтримку нашим клієнтам та допомагатимемо втілювати ідеї у життя по всьому світу завдяки нашому відданому підходу до клієнтів, заснованому на співробітництві та партнерстві.
 

[1] Keypoint Intelligence website blog
[2] Smithers Pira, Executive summary – The Future of Digital vs Offset Printing to 2024
[3] IDC Out-of-the-Box Thinking: Industrial and Production Printing in the Aftermath of Covid-19, Doc #EUR146199620, July 2020
[4] IDC Western Europe Production Cutsheet Printer / MFP Forecast 2020-2024, Doc #EUR145503620, April 2020
[5] IDC Western Europe Production Cutsheet Printer/MFP Market Share, 2019: Growth Opportunities in Inkjet Production devices, Doc #EUR146876020, October 2020
[6] Product details of the C14000, Konica Minolta website.
[7] Website story - Konica Minolta officially launched KM-1 at drupa 2016
[8] Konica Minolta website - Rethink the Way of having a Demonstration
[9] Background on Professional Printing – Konica Minolta Europe website


Запрошуємо до оновленого шоуруму

Демонструємо повний цикл виробництва листової продукції на місці:

Нова AccurioPress C4070, що інстальована в нашому шоурумі, оснащена набором фінішних рішень, а також інтелектуальним модулем IQ-501 та Auto Inspection Technology.
 

Запланувати демо зараз