Konica Minolta оголосила про 11 продажів під час Labelexpo

Брюссель, Бельгія | 2 жовтня 2019

Компанія досягла неабияких результатів під час Labelexpo, оголосивши про продаж 8 систем Konica Minolta та три MGI JETvarnish 3D Web

Стенд Konica Minolta на Labelexpo став магнітом для відвідувачів, про що свідчать 11 укладених під час заходу угод на поставку обладнання. Компанії вдалося збільшити об’єм продажів у два рази. Це у порівнянні з останньою виставкою у Брюсселі, що відбулася у 2017.


Вперше у світі на стенді Konica Minolta під час Labelexpo були продемонстровані дві версії нової AccurioLabel 230 (AL230). Одна з AccurioLabel 230 була представлена з флексографічною станцією для друку білилами. Розроблена датською компанєю Grafisk Maskinfabrik (GM), партнером з розробки та виробництва в Європі, ця функція скоро буде доступна для замовлення. Рулонна система AccurioLabel ідеальна для друку коротких та середніх тиражів. Вона замінить Accurio Label 190, чий глобальний успіх дозволив Konica Minolta зайняти друге місце за часткою ринку обладнання для друку етикетки в Європі (InfoSource, квітень 2018 – березень 2019).


Головним об’єктом у виставковому залі номер 8 був стенд площою 380 кв. м, що вдвічі більше у порівнянні з 2017 роком. Це був спільний стенд з стратегічним партнером Konica Minolta, компанією MGI Digital Technology, який презентував процеси післядрукарсього оздоблення та фінішинг. Особливу увагу було приділено MGI JETvarnish 3D Web Color+, новій рулонній струменевій системі для нанесення плоского та рел’єфного УФ-лаку та гарячого тиснення фольгою.


Наступним важливим об’єктом став модуль друку цифрової етикетки від Industrial Inkjet Ltd (IIJ), офіційного центру подажів та технічної підтримки індустріальних стуменевих головок для друку від Konica Minolta за межами Азії. IIJ розробила свою концепцію системи для друку, включивши до неї ряд стандартних прес-адаптерів для звичайного флексографічного обладнання. Протягом всієї виставки також демонструвалися важливі досягнення в галузі програмного забезпечення для доповненої реальності, такія як genARate від Konica Minolta та інші.

 

Історія успіху Konica Minolta в напрямку виробництва та продажів цифрового обладнання для друку етикетки почалася 4 роки тому. По завершенню успішних тестів перші інсталяції були здійснені на початку 2016 року. Ключовим повідомленням в комунікаціях під час Labelexpo було “Around the world, around the clock”. Таким чином компанія підкреслила, що системи Accurio Label допомагають сотням компаній у всьому світі розвивати свій бізнес.


Черговим успіхом Konica Minolta під час Labelexpo був анонс 450-ї знакової інсталяції Accurio Label. Першим, хто підписав контракт на поставку AccurioLabel 230 стала компанія Graphic Druck, що працює в Кобленці, Німеччина. Компанія шукала рішення для задоволення зростаючих потреб клієнтів в коротких тиражах та швидких сроках виконання робіт, що є типовим для офсетної та струменевих типографій. Даніель Гросник, власник Graphic Druck, сказав: «AccurioLabel 230 є надзвичано важливим доповненням до нашого бізнесу для подальшого покращення якості та економії часу. Виноробники – це наші ключові клієнти. Найчастіше вони працюють в режимі ‘just in time’ та роблять замовлення на друк етикетки, яке має бути виконане вже на наступний день.»


Наступним замовником AccurioLabel 230 стала компанія-виробник етикетки MultiPrint GmbH. Компанія певна, що система відкриє нові можливості для бізнесу на мінливому ринку друку етикетки. В MultiPrint працюють 65 людей на чотирьох локаціях в Німеччині, в тому числі в штаб-квартирі в Хаттені, Нижня Саксонія. В компанії вже використовують технології офсетного друку, флексографії та цифрового струменевого друку. Інвестиції стали важливим кроком на шляху до заповнення нішевих ринків та покращення якості. Окремий напрямок в роботі компанії – це виробництво вологостійкої етикетки для використання поза приміщенням, для якої технологія тонерного друку підходить значно більше, аніж стуменевого друку чорнилами на водній основі.

Матіас Грамш, генеральний директор MultiPrint: «Побачивши роботу  AccurioLabel 230 вживу, ми були вражені якістю друку та швидкістю друку завдань. Сьогодні клієнти потребують виконання замовлень в найкоротші строки. Ринок змінюється, запити клієнтів також. Це суттєвий крок вперед для нашого бізнесу. Завдяки Konica Minolta було легко прийняти рішення на користь інвестицій в AccurioLabel 230».


Rotocel, що працює в Болоньї, Італія, заявила про інвестиції в MGI JETvarnish 3D Web з метою зробити післядрукарську обробку графіки кастомізованою без яких-небудь системних обмежень. «Rotocel вже багато років переходить на цифровий друк», - говорить Катя Кантеллі, засновник та генеральний директор. «Ми знаходимося в процесі безперервного розвитку, про що свідчать кроки, зроблені останнім часом. Сьогодні ми можемо персоналізвати друк, використовуючи змінні дані, різноманітні послідовності зображень тощо».


Офсетна типографія Imprimerie Coste & Fils, що працює в Обені на півдні Франції, інвестувала в AccurioLabel 230 та систему обробки GM DC330MINI. Виробник етикеток Setag, перша компаня в Турції, яка інвестує в цифрову обробку рулонів, підписала конракт щодо придбання MGI JETvarnish 3D Web. Компанія буде працювати з існуючими цифровими та ротаційними машинами. Best Box з Арменії також підписала угоду про наміри інвестицій в MGI JETvarnish 3D Web.


На нашому рахунку ще три угоди щодо придбання машин для Великобританії, в тому числі для Cotswold Labels та Label Tec, а також по одній AL230 для Etiquettes Pierre Foucher у Франції та Maschinenbau Sobkowiak в Німеччині.

Загальний результат продажів під час Labelexpo - 8 систем Konica Minolta та три MGI JETvarnish 3D Web.


Едуардо Котічіні, менеджер команди з індустріального друку, Konica Minolta Business Solutions Europe, сказав: «Labelexpo мала неабиякий успіх і нам вдалося зацікавити відвідувачів нашого стенду. Ми подвоїли кількість потенційних клієнтів у порівнянні з результатами 2017 року та оголосили про 11 продажів під час виставки. Це був дійсно успішний шлях, оскільки ми інсталювали свою першу машину в 2016 році. Ми зросли, аби стати номером 2 на ринку (за даними InfoSource) і наше прискорене зростання не демонструє ознак сповільнення.»


 «Ці останні продажі - яскраві приклади того, як компанії обирають нашу технологію для друку етикеток. В той час, як виробники етикеток потребують друкувати з найвищою якостю, в галузі спостерігається сейсмічні зміни в сторону скорочення термінів виробництва. Виконання цих вимог ринку забезпечує наша цифрова система для друку етикеток AccurioLabel 230. Наш спеціалізований підхід на ринку працює. Це вже не початок, ми йдемо шляхом зростання, ми на шляху до успіху».


Пан Котічіні підсумував: «Кілька коментаторів на виставці зазначили, що ми дійсно потрапили в яблучко з нашою технологією та визначаємо ринок. Але справа вже не в якості, яку ми гарантуємо. Ми орієнтовані на побудову відносин та співпрацюємо з нашими клієнтами. Розвиток нашої технології AccurioPress показав наскільки важливо слухати клієнтів та вдосконалювати машини відповідно до їх відгуків. Разом з нашими клієнтами ми переосмислюємо все, що можливо в друці етикеток».