Українські друкарні потроїли об’єми виробництва цифрової етикетки під час COVID-19

Україна | 29 квітня 2020

Дві цифрові системи для друку етикетки Konica Minolta AccurioLabel 190, інстальовані в українських друкарнях впродовж 2019 року, з початку кризи COVID-19 працюють на повну потужність, а обсяг виробництва етикетки збільшився більше ніж в три рази.


Про це свідчать дані з лічильників обладнання, яке обслуговує Konica Minolta Ukraine.


"Велика частина замовлень останніх місяців – це етикетки для дезінфікуючих та гігієнічних засобів, трохи менша - для продуктів харчування, напоїв та косметики. Щоби задовольнити такий рівень попиту ми працюємо і на вихідних," — розповідає власник друкарні "Аладдін-Прінт" Андріан Ніценко.


quotation marks

Щоби задовольнити такий рівень попиту ми працюємо і на вихідних

Андріан Ніценко

Власник Аладдін-Прінт

"Криза пришвидшила процес скорочення довжини накладів. Незважаючи на те, що об’єми виробництва продуктів харчування та косметичних засобів виросли, бізнес обережно витрачає кошти та робить замовлення відповідно до потреб "на сьогодні". Так велика частина середніх накладів етикетки перетворилася на короткі," — говорить консультант з продуктивного та індустріального друку Konica Minolta Ukraine Олександр Антонюк.


За словами Олександра, саме друк цифрової етикетки підтримує бізнес його клієнта. До карантину друкарні, що працюють з флексографічним обладнанням, не відмовлялися від друку коротких накладів етикетки. Сьогодні ж вони не готові виконувати таку кількість низькомаржинальних замовлень та віддають перевагу більш довгим накладам. В умовах карантину цифрові друкарні швидко підлаштувалися та працюють в форматі інтернет-магазину. Флексографічні друкарні ж залишаються негнучкими – для виконання одного замовлення їм потрібно залучити 3-4 людини, замовити форми тощо. Одночасно, цифрову етикетку може друкувати один оператор.


quotation marks

В той час, як для виконання замовлення флесографічним способом потрібно 3-4 людини, цифрову етикетку друкує один оператор

Олександр Антонюк

Консультант з продуктивного та індустріального друку Konica Minolta Ukraine

"Konica Minolta не мала жодного збою у сервісному обслуговуванні нашого обладнання, незважаючи на обмеження, спричинені карантином. Це важкий час для будь-якого бізнесу, але я спокійний, розуміючи, що не помилився з обраною нішею для інвестицій," — додає Андріан.


quotation marks

Konica Minolta не мала жодного збою у сервісному обслуговуванні нашого обладнання, незважаючи на обмеження, спричинені карантином

Андріан Ніценко

Власник Аладдін-Прінт

Аладдін-Прінт була першою українською друкарнею, що стала власником цифрового обладнання Konica Minolta для друку етикетки. Копір-Центр Україна придбала другу AccurioLabel 190. Машини були інстальовані в Харкові та Запоріжжі відповідно. Виявилося, що ці інвестиції були зроблені вчасно, адже ніхто не міг передбачити, що пандемія коронавірусу повністю трансформує ринок.


Вам також буде цікаво

Вам також буде цікаво