Камера Minolta 7000 визнана важливим історичним матеріалом для науки та техніки

Світ | 15 вересня 2020

Камера Minolta 7000 була зареєстрована Національним музеєм природи і науки як важливий історичний матеріал для науки та техніки


Важливим елементом спадку Konica Minolta є камера Minolta 7000, яка була зареєстрована як "Важливий історичний матеріал для науки та техніки" Національним музеєм природи і науки Токіо, Японія. Історична камера була випущена у 1985 році однією із компаній-пепередників, тодішньою Minolta Camera Co., Ltd. Це визнання позиціонує продукт як важливу розробку, що стала основою для розвитку сучасних цифрових однооб’єктивних дзеркальних фотокамер. Вже вдруге спадок Konica Minolta був зареєстрований як "Основний історичний матеріал для науки та техніки": першою була плівка Sakura Tennennshoku Film (Sakura Color Film) у 2013 році.


Камера Minolta 7000

Передумови розробки культової Minolta 7000

При розробці камер на початку 1980-х років основним завданням було впровадження функції автоматичного фокусування при одночасному збереженні характеристик однооб'єктивних дзеркальних камер зі змінними об’єктивами. Для вирішення цієї задачі під час розробки камери було прийнято рішення переробити байонет — з’єднання між корпусом камери та об’єктивом. Незважаючи на те, що заміна байонета призводила до неможливості використання існуючих об’єктивів, розробка продукту продовжилася з метою подальшого вдосконалення технології у майбутньому та забезпечення більшої цінності для клієнтів. Вся система камери була переосмислена: функцію виявлення фокусу встановили на корпусі та додали нову систему об’єктивів з механізмом фіксації корпусу для досягнення практично ідеального автофокусування. Це був інноваційний продукт, який кардинально змінив звичні на той час 35-міліметрові SLR камери та поклав початок розвитку сучасних цифрових дзеркальних камер.


У 2006 році компанія Konica Minolta припинила виготовляти фотокамери та фотоплівки. Але технології обробки зображень, які вона розвивала впродовж років, являються ключовими у бізнесі компанії і досі. Konica Minolta продовжуватиме робити свій внесок у розвиток суспільства, створюючи цінності, що відповідають потребам клієнтів та роблячи невидиме видимим.


Зберегти матеріали, що мають важливе значення для наступного покоління

Реєстр важливих історичних матеріалів для науки та техніки запровадив Національний музей природи і науки Токіо. Його метою є збереження та використання матеріалів, що мають важливе значення, для передачі їх наступному поколінню, а також матеріалів, що мають значний вплив на спосіб життя, суспільство, економіку та культуру нації. Реєстр оновлюється щорічно з 2008 року.


Потужний спадок як ідеальна основа для провідної ролі в майбутньому

Маючи такий міцний спадок, сьогодні Konica Minolta робить своїх клієнтів лідерами цифрової епохи. Завдяки своїй унікальній експертизі в галузі роботи із зображеннями та можливостям обробки даних, Konica Minolta створює актуальні рішення для своїх клієнтів та вирішує актуальні проблеми суспільства. Як провайдер комплексних ІТ-рішень, Konica Minolta консультує та оптимізує бізнес-процеси своїх клієнтів за рахунок автоматизації їхніх робочих процесів. Крім того, компанія пропонує керовані послуги для ІТ-інфраструктури, ІТ-безпеки та хмарних середовищ. Як сильний гравець поліграфічного ринку, Konica Minolta пропонує консалтинг, сучасні технології та програмне забезпечення — вже понад десять років компанія є лідером поліграфічного ринку у Європі, Центральній Азії, на Близькому Сході та в Африці (InfoSource). Інновації понад усе: Центр бізнес інновацій у Лондоні та чотири R&D центри в Європі дозволяють Konica Minolta просувати інновації, співпрацюючи зі своїми клієнтами, науковцями, виробничими підприємствами та бізнесом.



Вам також буде цікаво

Вам також буде цікаво