Konica Minolta отримала премію Good Design Award 2020 за дизайн трьох продуктів

Токіо, Японія | 29 жовтня 2020

Одразу три продукти Konica Minolta були нагороджені премією Good Design Award 2020 від Японського інституту розвитку дизайну (Japan Institute of Design Promotion, JDP)


Проєкти, які отримали визнання:

  • Кольорові багатофункціональні пристрої А3 формату bizhub C650i/C550i /С450i
  • Цифрова система для друку AccurioPress C14000 / C12000
  • Служба зв'язку для догляду "HitomeQ Connect"


bizhub C650i/C550i/C450i

Кольорові багатофункціональні пристрої A3 формату bizhub i-series розроблені, щоби допомогти корпораціям цифровізуватися. Ці новітні офісні хаби відповідають вимогам інформаційної безпеки та мають інтуїтивно зрозумілу панель керування. Користувачам не потрібні специфічні навички щоби скористатися хмарними ІТ сервісами. Хаби допомагають компаніям змінити звичні підходи до виконання рутинних завдань та стати ефективнішими.

bizhub C650i


Особливості дизайну

Ця серія БФП відкриває компаніям доступ до безлічі офісних сервісів. Хаби легко адаптується до різних стилів роботи та мають можливості для розширення своєї функціональності. Високотехнологічний дизайн bizhub сприяє зростанню довіри клієнтів до бренду Konica Minolta.


Коментарі членів відбіркової комісії JDP

Ця серія висококласних БФП вирізняється унікальною конструкцією "INFO-Palette" від Konica Minolta. Біла вертикальна секція корпусу пристрою підкреслює її особливе призначення: він є центром доступу до різноманітних офісних сервісів, що сприяє підвищенню цінності бренду. Завдяки своїм незалежним застосункам, які можна обрати на панелі керування, ця серія може задовольнити безліч потреб користувачів. 


AccurioPress C14000/C12000

Серія AccurioPress вирізняється неперевершеною ефективністю при друці великих обсягів: система друкує зі швидкість до 140 аркушів А4 формату за хвилину з роздільною здатністю 2400 dpi. Це перша система на ринку, оснащена функціями автоматизованої додрукарської підготовки та контролю якості друку. Її інтелектуальний датчик автоматично підлаштовує систему для друку на визначеному матеріалі. Ці інновації дозволяють поліграфічним компаніям не лише мінімізувати витрати часу, а й наймати на роботу операторів без спеціальних навичок.

AccurioPress C14000/C12000


Особливості дизайну

Флагманські моделі AccurioPress C14000/C12000 вирізняються високотехнологічною конструкцією, що забезпечує максимальну ефективність та якість, необхідні для професійного друку, а також надихає користувачів на розширення друкарського бізнесу.


Коментарі членів відбіркової комісії JDP

У дизайні цих систем присутні чіткі лінії, які гармонійно поєднані з горизонтальною лінією верхньої частини машини, де розташований модуль подачі паперу. Зовнішнє оформлення відповідає дизайну стандартних моделей продуктивних систем, що випускаються компанією. Туби з тонером встановлюються вертикально одна над одною, а збільшені розміри ручок полегшують роботу операторів. Попри різке збільшення продуктивності та покращення якості друку, габарити систем AccurioPress C14000/C12000 залишилися такими ж, як і у попередніх моделей. Вищі якість та швидкість друку, менше ручних дій та простота керування сприяють збільшенню ефективності, якості та обсягів виконання комерційних замовлень.


HitomeQ Connect

HitomeQ Connect призначений для легкої та безперебійної комунікації між установами, що доглядають за пацієнтами та членами їхніх сімей. Ці заклади відправляють звіти, світлини, відеоролики та повідомлення родичам своїх підопічних. Ті, своєю чергою, переглядають цю інформацію в будь-який час і в будь-якому місці на своїх смартфонах з використанням однієї з найпопулярніших в Японії соціальних мереж LINE, відповідають на повідомлення або ставлять питання за необхідності.

HitomeQ Connect


Особливості дизайну

З HitomeQ Connect працівники установ, що доглядають за людьми похилого віку, налагоджують тісніший контакт з членами сімей пацієнтів. Вони мають змогу оперативно обмінюватися інформацією про стан підопічних без використання спеціальних додаткових пристроїв.


Коментарі членів відбіркової комісії JDP

Даний проєкт спрямований на розв'язання соціальної проблеми догляду за літніми людьми. Запропонований сервіс допомагає пацієнтам похилого віку залишатися на зв'язку з родичами. Особисті дані та інформація про стан здоров'я передаються через надійні канали зв'язку за допомогою простого і зручного додатку, що полегшує взаємодію між медичними працівниками, пацієнтами та їхніми родичами.


Про премію Good Design Award

Konica Minolta отримала премію Good Design Award 2020  за дизайн трьох продуктів


Good Design Award — комплексна програма оцінки досягнень в області дизайну, організована інститутом JDP для залучення уваги до видатних дизайнерських рішень, які сприяють підвищенню якості життя, а також промисловому і соціальному розвитку.


Ця програма реалізується вже понад 60 років. Вперше була впроваджена в 1957 році з ініціативи Міністерства міжнародної торгівлі та промисловості Японії (тепер — Міністерство економіки, торгівлі та промисловості) під назвою Good Design Selection System (більш поширена назва — G Mark System).