Konica Minolta одержала найвищу оцінку CDP та включена до Climate A List 2022

Світ | 11 січня 2023

Визнання світовим лідером у боротьбі зі зміною клімату

Компанія Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta), одна з 283 компаній зі всього світу, була визнана світовим лідером у «Climate A List» за версією CDP. CDPє міжнародною некомерційною організацією, що займається діяльністю, спрямованою на сталий розвиток економіки. Це вже усьоме Konica Minolta потрапляє до Climate A List.


Climate A List
Список Climate A List складається з компаній, які були визнані світовими лідерами з погляду поставлених цілей і дій, спрямованих на боротьбу зі зміною клімату, а також оприлюднення інформації. 283 компанії (включно із 74 японськими) з понад 18 700 компаній по всьому світу, охоплених дослідженням CDP, потрапили до Climate A List цього року — це визнання їхніх зусиль зі скорочення викидів CO2, пом’якшення наслідків зміни клімату та сприяння розвитку низьковуглецевої економіки.
 
Скорочення викидів CO2
Включення Konica Minolta до переліку Climate A List є результатом низки заходів та цілей сталого розвитку, які компанія впроваджує або вже досягла.

Наприклад, компанія поставила собі за мету до 2030 року скоротити на 60 % викиди CO2 з категорій 1, 2 та 3 (Scope 1, 2, 3) у процесі розробки, закупівель та виробництва продукції, продажу та надання послуг, а також використання продукції — починаючи з рівня 2005 року (у 2017 році ці цілі зі скорочення викидів CO2 були затверджені міжнародною Ініціативою науково обґрунтованих цілей (SBTi)). Ця мета майже досягнута — 52 % скорочення вже досягнуто у 2019 році.
 
Для досягнення цих цілей компанія розробила технології виробництва, які потребують меншого споживання енергії, закуповує електроенергію з відновлюваних джерел енергії та сприяє переходу на безпаперове ведення бізнесу.
 
Прискорення переходу на відновлювані джерела енергії
Konica Minolta має на меті до 2050 року забезпечити 100 % електричної енергії для власної діяльності з відновлюваних джерел. Тому у 2019 році Konica Minolta приєдналася до RE100 — глобальної лідерської ініціативи, яка об’єднує компанії, що прагнуть на 100 % забезпечувати свою діяльність енергією з відновлюваних джерел. Розпочавши з регіонів тих країн, де відновлювана електроенергія відносно широко поширена, Konica Minolta переглядає свої контракти на закупівлю електроенергії один за одним на своїх виробничих і торгових майданчиках і переходить на відновлювану електроенергію там, де це можливо:
  • Два заводи з виробництва БФП та виробничих пристроїв друку в Китаї на 100 % використовують електроенергію з відновлюваних джерел.
  • Два заводи з виробництва тонерів Konica Minolta досягли мети 100 % використання відновлюваної енергії у 2021 фінансовому році. Це Konica Minolta Supplies Manufacturing U.S.A., Inc. та Konica Minolta Supplies Manufacturing France S.A.S., які перейшли на електроенергію із сертифікатом «зеленої» енергії.
  • Новий завод Konica Minolta Mechatronics Co., Ltd., завершений у префектурі Айті, Японія у 2021 році, отримує приблизно 11 % електроенергії, необхідної для його роботи, від сонячної енергії.
  • Європейська штаб-квартира Konica Minolta та 10 дочірніх компаній уже використовують 100 % або майже 100 % «зеленої» електроенергії (Австрія, Бельгія, Франція, Німеччина, Великобританія, Литва, Нідерланди, Норвегія, Іспанія та Швеція).
  • Американська торгова компанія Konica Minolta Business Solutions U.S.A., Inc. покриває всі свої потреби в електроенергії коштом відновлюваних джерел енергії, виробляючи електроенергію за допомогою сонячних панелей та закуповуючи «зелену» електроенергію з різних джерел, таких як біомаса, геотермальна енергія, гідроенергія, сонячна енергія та енергія вітру, через Програму відновлюваної енергетики. Ця торгова компанія також приєдналася до програми Green Power Partnership Агентства з охорони навколишнього середовища США (EPA) у травні 2022 року.
 
Результати зовнішнього оцінювання
Наразі Konica Minolta включена до глобальних індексів ESG і займає високі позиції в рейтингах ESG, як показано нижче.
FTSE4Good Index Series (Великобританія) Входить до індексу постійно з 2003 року
FTSE Blossom Japan Index (Великобританія) Входить до індексу незмінно з моменту його заснування у 2017 році
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexВеликобританія Входить до індексу з моменту його заснування у 2022 році
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (США) Входить до індексу постійно з моменту заснування у 2017 році
MSCI Japan Empowering Women Index (США) Входить до складу індексу кожного року з моменту його заснування у 2017 році
Dow Jones Sustainability Index (США) Входить до індексу постійно з 2009 року
S&P/JPX Carbon Efficient Index (США, Японія) Входить до індексу щорічно з моменту заснування у 2018 році
S&P Global (США) Входить до рейтингу SAM Sustainability Award починаючи з 2013 року (чотириразовий золотий і п’ятиразовий срібний призер)
Corporate Knights (Канада) Входить до глобального рейтингу 100 найбільш сталих корпорацій світу (2011, 2019–2022)
ISS ESG (США) Зберігає найвищий статус Prime з 2011 року
CDP (Великобританія) Входить до списку Climate A List (2013–2014, 2016–2017, 2020–2022)
 
 
Про CDP
CDP є глобальною неприбутковою організацією, яка керує всесвітньою системою оприлюднення екологічної інформації для компаній, міст та регіонів у різних країнах. CDP, заснована у 2000 році та співпрацює з понад 680 фінансовими установами з загальними активами понад 130 трильйонів доларів США, першою почала використовувати ринки капіталу та корпоративні закупівлі, щоб мотивувати компанії розкривати інформацію про їхній вплив на довкілля, а також скорочувати викиди парникових газів, зберігати водні ресурси та захищати лісові масиви. У 2022 році майже 20 000 організацій по всьому світу розкрили дані через CDP, включно з понад 18 700 компаніями, що становлять половину глобальної ринкової капіталізації, та понад 1100 містами та регіонами різних країн. Повністю узгоджена з TCFD (Цільова група з розкриття фінансової інформації, пов'язаної зі зміною клімату), CDP володіє найбільшою екологічною базою даних у світі, а показники CDP широко використовуються для прийняття рішень щодо інвестицій та закупівель, спрямованих на створення безвуглецевої, стійкої та життєздатної економіки. CDP є членом-засновником ініціативи "Science Based Targets", коаліції "We Mean Business Coalition", "The Investor Agenda" та ініціативи "Net Zero Asset Managers".
 
https://cdp.net/en
 
 

Про Konica Minolta

 

Шлях Konica Minolta розпочався 150 років тому з прагнення інакше дивитися на світ і діяти відповідно такому баченню. Тому й сьогодні ми впроваджуємо інновації на благо суспільства та світу. Що наснажувало тоді — наснажує нас і зараз.


Konica Minolta — глобальний провайдер комплексних рішень для бізнесу, послуг паперового та електронного документообігу, керування корпоративним контентом і професійним друком. Konica Minolta Ukraine (ДП «КОНІКА МІНОЛТА УКРАЇНА») з Києва (Україна) — дочірнє підприємство Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH (КОМПАНІЯ «КОНІКА МІНОЛТА БІЗНЕС СОЛЮШЕНЗ ЮРОП ГМБХ») з Лангенгагена (Німеччина), що є частиною холдингу Konica Minolta Inc. з Токіо (Японія).


Konica Minolta сприяє цифровій трансформації, створює актуальні бізнесові рішення для своїх клієнтів — малого та середнього бізнесу, великих підприємств приватного та державного сектору, — та розв’язує проблеми, що постають перед суспільством. Усе завдяки унікальному досвіду в галузі обробки зображень, даних та прийняття рішень на основі даних.


Konica Minolta допомагає своїм клієнтам визначити та розкрити потенціал, який несе в собі цифровізація, та вийти на новий рівень цифрової зрілості організації, переосмисливши робоче місце. Для втілення концепції «Розумно організованого робочого місця» як постачальник комплексних ІТ-рішень Konica Minolta пропонує послуги керування «хмарою», ІТ та друком та рішення для відеоспостереження та відеоаналітики — для віддаленої роботи, спільної роботи, керування робочими процесами, автоматизації та безпеки. Konica Minolta має статус Microsoft Global Managed Partner з 2021 року.


Що стосується рішень для офісного друку, у «IDC MarketScape: World Print Transformation 2020 Vendor Assessment» Konica Minolta визнано «світовим лідером трансформації друку». За даними InfoSource, уже понад 10 років Konica Minolta є лідером ринку виробничого друку у Європі. Компанія пропонує бізнесовий консалтинг, сучасні технології та програмне забезпечення клієнтам на поліграфічному ринку.


Для дедалі більшої кількості організацій успіх сьогодні — це не лише вузьке визначення фінансового процвітання, а й захист довкілля, позитивний вплив на працівників і суспільство. Дотримуючись цілей сталого розвитку (ЦСР або «Глобальних цілей» — ключових напрямків розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку у 2015 році), Konica Minolta зобов’язалася послідовно реалізовувати стратегію досягнення поставлених цілей сталого розвитку у сфері захисту довкілля та соціальної відповідальності.


Компанія неодноразово здобувала визнання як за свою багату історію соціальних внесків, так і за роботу з досягнення ЦСР у рамках усього бізнесу та ланцюжка постачання. Konica Minolta входить до списку «2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World» та отримала найвищий рівень у «рейтингах стійкості» EcoVadis (EcoVadis Sustainability Ratings).


Центр бізнесових інновацій у Лондоні та чотири науково-дослідні лабораторії в Європі дають змогу Konica Minolta впроваджувати інновації, співпрацюючи зі своїми клієнтами, а також академічними, промисловими та бізнес-партнерами. За інноваційний підхід до обслуговування клієнтів Konica Minolta була відзначена престижною нагородою «Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021» від Keypoint Intelligence.


Konica Minolta Business Solutions Europe представлена дочірніми компаніями та дистриб’юторами в понад 80 країнах Європи, Центральної Азії, Близького Сходу та Африки. Станом на квітень 2022 року штат компанії налічує приблизно 8700 працівників. У 2021/2022 фінансовому році чистий виторг Konica Minolta Europe склав 1,9 мільярда євро.


Загалом по світі Konica Minolta налічує більше як 39000 співробітників у понад 150 країнах.


Більше інформації на сайті konicaminolta.ua та в соцмережах: Facebook, Linkdein, Instagram та YouTube

Терміни або назви продуктів можуть бути торговельними марками чи зареєстрованими знаками для товарів і послуг відповідних власників, що визнається цим текстом.