Konica Minolta визнана лідером світового ринку рішень і послуг у сфері безпеки за версією IDC MarketScape

| 14 березня 2023

Konica Minolta оголосила, що її було названо провідним гравцем згідно з дослідженням IDC MarketScape: Світова оцінка постачальників рішень і послуг у сфері безпеки на 2022-2023 роки (документ №US48851622, січень 2023 року). У звіті відзначається філософія "розумно організованого робочого місця" Konica Minolta як одна з ключових пропозицій компанії. У дослідженні оцінювався ринок рішень і послуг з безпеки друкарських пристроїв з використанням методу IDC MarketScape, який враховує як кількісні, так і якісні аспекти, що визначають успіх постачальників на цьому важливому глобальному ринку.


Розумно організоване робоче місце (Intelligent Connected Workplace) - це модель організації розподіленої роботи, яка орієнтована на клієнта і дозволяє працювати як з офісу, так і з дому з доступом до цифрових ресурсів у режимі 24/7 у будь-який час і з будь-якого місця, щоб допомогти клієнтам на шляху до цифрової трансформації. У рамках концепції "розумно організованого робочого місця" компанія об'єднала свої напрямки друку та ІТ-послуг і позиціонує послуги друку як інші пристрої Інтернету речей (IoT), що є частиною ІТ-середовища. У звіті MarketScape зазначається: "[Konica Minolta] дотримується цілісного погляду на безпеку і відносить пристрої для друку до загальної концепції ІТ-безпеки".
 

quotation marks

Ми вважаємо, що безпека сучасного робочого місця ще ніколи не була такою важливою. Компанії в будь-якій галузі все ще шукають найкращі методи роботи після всіх перебоїв і змін, які спричинила пандемія. Враховуючи зростання кількості порушень безпеки, ми зосереджені на наданні найкращих продуктів і послуг з ключовими функціями безпеки, які допоможуть захистити бізнес наших клієнтів.

Олаф Лоренц

Head of International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

Багато функцій безпеки надаються у вигляді вбудованих технологій на рівні пристрою, які пропонуються як окремі пропозиції в рамках послуг управління друком і документообігом (Managed Print and Document Services, MPDS). У звіті IDC MarketScape зазначається, що "Konica Minolta працює у сфері захисту друку та документів вже близько 20 років, коли компанія, як виробник пристроїв для друку, вирішила запропонувати основні функції безпеки, такі як шифрування жорсткого диска та перезапис жорсткого диска, щоб відповідати військовим оборонним стандартам". Зважаючи на розвиток технологій зберігання даних, Konica Minolta перевела свою лінійку продуктів на жорсткі диски (SSD), які забезпечують підвищену безпеку, наприклад, "завжди ввімкнене" автошифрування.
 
У звіті IDC MarketScape також зазначається, що фокус компанії на безпеці охоплює хмарний друк та управління за допомогою хмарних рішень і платформ, а також її здатність розміщувати ці сервіси. У квітні 2022 року Konica Minolta запустила Shield Guard, новий хмарний сервіс для віддаленого моніторингу безпеки та управління БФП bizhub. Shield Guard є централізованою хмарною платформою, яка забезпечує автоматичні сповіщення та усунення проблем, щоб компанії могли контролювати стан безпеки свого парку пристроїв з будь-якого місця. Рішення пропонує графічну інформаційну панель для швидкого моніторингу стану, яка включає всі відповідні ключові показники ефективності та дозволяє мережевим адміністраторам легко контролювати пристрої та налаштування параметрів безпеки.
 
"Керування параметрами безпеки декількох БФП може бути складним, - каже Олаф Лоренц. "Мережеві адміністратори часто зіштовхуються з труднощами при встановленні та запам'ятовуванні надійних паролів. Shield Guard разом з bizhub SECURE, bizhub SECURE Platinum та bizhub SECURE Ultimate значно спрощують управління правилами безпеки, дозволяють створювати групи пристроїв або встановлювати налаштування для окремих пристроїв, а також створювати звіти, які можна експортувати та розповсюджувати всередині компанії. Крім того, сповіщення повідомляють адміністраторів про наявність пристроїв з високим рівнем ризику, незахищені налаштування БФП, а також результати оцінювання пристроїв і політик безпосередньо з інформаційної панелі за допомогою контекстних спливаючих вікон і автоматичних електронних листів, у разі якщо пристрій не відповідає встановленим вимогам".

Щодо Shield Guard чи будь-якої іншої пропозиції, Konica Minolta розпочинає співпрацю з надання консультацій, які також охоплюють " огляд на 360 градусів" з позиції безпеки. Портфель супутніх послуг компанії пропонує послуги управління друком, керовані ІТ-послуги, хмарні послуги, послуги з управління інформацією, послуги з автоматизації документообігу та автоматизації бізнесових процесів, а також безпекові послуги. Разом з пристроями друку, зокрема відзначеними нагородами багатофункціональними принтерами (БФП) bizhub, Konica Minolta може запропонувати своїм клієнтам комплексні рішення, які також забезпечують необхідний рівень безпеки.

У звіті IDC MarketScape зазначається, що компаніям варто придивитися до Konica Minolta, оскільки "бачення Konica Minolta щодо інтелектуального підключеного робочого місця забезпечує міцну основу для тих організацій, які прагнуть впровадити безпеку як частину модернізованого підходу до інфраструктури друку та документообігу".
 
Крім того, у звіті зазначається, що "Konica Minolta також повинна бути в списку постачальників для тих компаній, які прагнуть впроваджувати послуги на міжнародному рівні з підтримкою в різних регіонах".
 

Завантажити звіт IDC MarketScape: Worldwide Security Solutions and Services Hardcopy 2022-2023 Vendor Assessment 

 
Про IDC MarketScape
Рейтингова модель постачальників IDC MarketScape розроблена для  огляду конкурентної позиції постачальника ІКТ або інформаційно-комунікаційних технологій на певному ринку. Це сувора методологія для оцінки якісних і кількісних критеріїв, яка відображає позицію кожного постачальника на даному ринку на одному графіку. IDC MarketScape керується чітко визначеною структурою для об’єктивного порівняння пропозицій продуктів і послуг, можливостей і стратегій, поточних і майбутніх факторів успіху на ринку  ІТ і телекомунікацій. Структура також надає покупцям технологій 360-градусну оцінку сильних і слабких сторін поточних і потенційних постачальників.
 

Про Konica Minolta

 

Шлях Konica Minolta розпочався 150 років тому з прагнення інакше дивитися на світ і діяти відповідно такому баченню. Тому й сьогодні ми впроваджуємо інновації на благо суспільства та світу. Що наснажувало тоді — наснажує нас і зараз.


Konica Minolta — глобальний провайдер комплексних рішень для бізнесу, послуг паперового та електронного документообігу, керування корпоративним контентом і професійним друком. Konica Minolta Ukraine (ДП «КОНІКА МІНОЛТА УКРАЇНА») з Києва (Україна) — дочірнє підприємство Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH (КОМПАНІЯ «КОНІКА МІНОЛТА БІЗНЕС СОЛЮШЕНЗ ЮРОП ГМБХ») з Лангенгагена (Німеччина), що є частиною холдингу Konica Minolta Inc. з Токіо (Японія).


Konica Minolta сприяє цифровій трансформації, створює актуальні бізнесові рішення для своїх клієнтів — малого та середнього бізнесу, великих підприємств приватного та державного сектору, — та розв’язує проблеми, що постають перед суспільством. Усе завдяки унікальному досвіду в галузі обробки зображень, даних та прийняття рішень на основі даних.


Konica Minolta допомагає своїм клієнтам визначити та розкрити потенціал, який несе в собі цифровізація, та вийти на новий рівень цифрової зрілості організації, переосмисливши робоче місце. Для втілення концепції «Розумно організованого робочого місця» як постачальник комплексних ІТ-рішень Konica Minolta пропонує послуги керування «хмарою», ІТ та друком та рішення для відеоспостереження та відеоаналітики — для віддаленої роботи, спільної роботи, керування робочими процесами, автоматизації та безпеки. Konica Minolta має статус Microsoft Global Managed Partner з 2021 року.


Що стосується рішень для офісного друку, у «IDC MarketScape: World Print Transformation 2020 Vendor Assessment» Konica Minolta визнано «світовим лідером трансформації друку». За даними InfoSource, уже понад 10 років Konica Minolta є лідером ринку виробничого друку у Європі. Компанія пропонує бізнесовий консалтинг, сучасні технології та програмне забезпечення клієнтам на поліграфічному ринку.


Для дедалі більшої кількості організацій успіх сьогодні — це не лише вузьке визначення фінансового процвітання, а й захист довкілля, позитивний вплив на працівників і суспільство. Дотримуючись цілей сталого розвитку (ЦСР або «Глобальних цілей» — ключових напрямків розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку у 2015 році), Konica Minolta зобов’язалася послідовно реалізовувати стратегію досягнення поставлених цілей сталого розвитку у сфері захисту довкілля та соціальної відповідальності.


Компанія неодноразово здобувала визнання як за свою багату історію соціальних внесків, так і за роботу з досягнення ЦСР у рамках усього бізнесу та ланцюжка постачання. Konica Minolta входить до списку «2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World» та отримала найвищий рівень у «рейтингах стійкості» EcoVadis (EcoVadis Sustainability Ratings).


Центр бізнесових інновацій у Лондоні та чотири науково-дослідні лабораторії в Європі дають змогу Konica Minolta впроваджувати інновації, співпрацюючи зі своїми клієнтами, а також академічними, промисловими та бізнес-партнерами. За інноваційний підхід до обслуговування клієнтів Konica Minolta була відзначена престижною нагородою «Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021» від Keypoint Intelligence.


Konica Minolta Business Solutions Europe представлена дочірніми компаніями та дистриб’юторами в понад 80 країнах Європи, Центральної Азії, Близького Сходу та Африки. Станом на квітень 2022 року штат компанії налічує приблизно 8700 працівників. У 2021/2022 фінансовому році чистий виторг Konica Minolta Europe склав 1,9 мільярда євро.


Загалом по світі Konica Minolta налічує більше як 39000 співробітників у понад 150 країнах.


Більше інформації на сайті konicaminolta.ua та в соцмережах: Facebook, Linkdein, Instagram та YouTube

Терміни або назви продуктів можуть бути торговельними марками чи зареєстрованими знаками для товарів і послуг відповідних власників, що визнається цим текстом.