Konica Minolta отримала сертифікацію ISO 27017

Європа | 21 січня 2022

Сертифікація демонструє високий рівень захисту даних користувачів

Konica Minolta отримала сертифікацію ISO 27017, що демонструє, що весь спектр її хмарних послуг відповідає найсуворішим та найнадійнішим стандартам інформаційної безпеки. Стандарт ISO 27017, опублікований Міжнародною організацією зі стандартизації, яка є всесвітньо визнаним стандартом інформаційної безпеки, що стосується хмарної інфраструктури.


«Хмара» стає невіддільною частиною ІТ-інфраструктури багатьох компаній, оскільки вона дозволяє гнучко та швидко отримувати віддалений доступ до даних, забезпечує надійність та масштабованість відповідно до мінливих потреб. Не дивно, що 80% організацій, опитаних Quocirca, очікують, що в найближчому майбутньому їхня ІТ-інфраструктура буде хоча б наполовину заснована на хмарі [1]. Водночас коли найважливіші дані зберігаються у хмарі, їхня безпека має бути в пріоритеті. Проте 33% осіб, які приймають рішення у сфері ІТ, вважають хмарні або гібридні платформи основним ризиком безпеки [2].

 
Сертифікація ISO 27017 доводить, що Konica Minolta забезпечує високий рівень безпеки хмарних обчислень
Щоби хмара не стала загрозою для безпеки, Konica Minolta послуговується високими стандартами у своїх рішеннях. Отримання всесвітньо відомої сертифікації ISO 27017 додатково підтверджує безпечність рішень компанії: у 2020 році Konica Minolta отримала сертифікат ISO 27001 для системи управління інформаційною безпекою (ISMS), яка охоплює цілісний підхід компанії до інформаційної безпеки в середині компанії, так і поза її межами для клієнтів. Тепер ISO 27017 поширює цю сертифікацію на хмарні рішення, які надаються Konica Minolta, підтверджуючи безпечність хмарного середовища та мінімальні ризики виникнення проблем із безпекою. Він містить низку рекомендацій, як-от суворий захист хмарного середовища від несанкціонованого доступу або визначених різних рівнів доступу.

quotation marks

В час, коли компанії переходять на цифрові технології, наші клієнти знають, що Konica Minolta — найкращий партнер для впровадження цифрового робочого місця, яке буде водночас безпечним та захищеним. Ми виконали всі вимоги аудиту та отримали оновлену сертифікацію ISO 27017. Вона демонструє наш 360-градусний підхід до інформаційної безпеки, що поширюється на весь спектр наших хмарних послуг.

Олаф Лоренц

Head of International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

Високі стандарти безпеки у центрах обробки даних Konica Minolta

Konica Minolta під час обладнання інформаційних центрів компанії дотримується наступної концепції безпеки хмарних обчислень:

  • Центри обробки даних у Німеччині та Швеції розділені на п'ять та чотири зони безпеки відповідно.
  • Доступ регулюється комплексною концепцією управління доступом та потребує різних рівнів автентифікації для проходження через зони.
  • Всі дані клієнтів надійно захищені завдяки спеціальній системі безперервного резервного копіювання.
  • Клієнтам гарантується повна ізоляція мережі на платформі, включаючи власний сегмент мережі, маршрутизатори та брандмауери.
  • Для більшої безпеки доступна опціональна мікросегментація за допомогою розподілених брандмауерів з контролем стану.
  • Усі серверні приміщення мають вогнестійкість не менше за 90 хвилин та оснащені системою раннього виявлення пожежі та тепловими датчиками.
  • У Німеччині енергетичне середовище кампуса побудовано у вигляді безперебійної автономної системи у поєднанні з генераторами аварійного живлення.
  • Центр обробки даних у Швеції має два незалежні джерела живлення (енергосистема 2N) з технологією блоків з багаторазовим резервуванням. Завдяки цим заходам генератори забезпечують як мінімум 72 (Німеччина) або 24 (Швеція) години незалежної роботи.

Загальний регламент ЄС захисту даних (GDPR) вимагає повного захисту даних, що передаються з локального середовища в хмару. Оскільки два центри обробки даних розташовані в Європі, Konica Minolta не тільки пропонує рішення, що відповідають GDPR, але й допомагає своїм клієнтам досягти високого рівня безпеки даних, оскільки вони зберігають контроль над своїми даними та додатками.

Також у сегменті хмарного друку Konica Minolta надає комплексні рішення безпеки. Нещодавно незалежна дослідницька компанія Quocirca оцінила Konica Minolta як «лідера» з безпеки друку[3]. За словами Quocirca, портфоліо послуг хмарного друку Konica Minolta «містить декілька варіантів підтримки та підвищення безпеки клієнтів. Безпека даних і документів забезпечується за допомогою шифрування та використання сертифікованих центрів обробки даних, аутентифікації користувачів, контролю доступу на основі ролей, а також гостьовий доступ. Щоб розв'язувати загальні проблеми з захисту даних та конфіденційності, Konica Minolta мінімізує необхідність обмін даними».


[1] Quocirca, 2021: The Cloud Print Services Market Landscape, 2021, https://quocirca.com/content/quocirca-mps-2021/
[2] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce,  https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
[3] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce, https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
 

Останні новини

Дюссельдорф, Німеччина |

Konica Minolta представить нові рішення та продукти на drupa 2024

Компанія Konica Minolta представить свою продукцію на drupa 2024, провідній міжнародній виставці рішень для друку та крос-медіа, на своєму стенді площею 2400 м² (зал 8B), Дюссельдорф, Німеччина, З 28 травня по 7 червня 2024 року Konica...