Сертифікована безпека: Konica Minolta пройшла сертифікацію за міжнародним стандартом ISO 27001

Європа | 18 травня 2020

Konica Minolta Business Solutions Europe отримала сертифікат ISO 27001 за впроваджену нею систему управління інформаційною безпекою (ISMS). Відповідність даному стандарту лише доводить, що Konica Minolta прагне найвищого рівня інформаційної безпеки в своїй компанії. Cертифікація ISO 27001 також поширюється на послуги управління офісним та промисловим друком, додатки для віддаленого обслуговування клієнтів (CSRC), парк обладнання для друку та допоміжну ІТ-інфраструктуру в головному офісі Konica Minolta Business Solution в Лангенгаггені, Німеччина. Аудит проводила компанія KPMG. В рамках сертифікації було проведено ретельну перевірку цілостного підходу Konica Minolta до інформаційної безпеки у всіх областях — від управління персоналом до відносин з клієнтами через усі канали, від цифрових процесів до політики "чистого столу" в компанії. Це робить Konica Minolta Business Solutions Europe провайдером, сертифікованим за стандартом ISO 27001. Така перевага стає затребуваною серед клієнтів компанії.


"Для Konica Minolta безпека інформації на першому місці, — пояснює Томас Кірш (Thomas Kirsch), директор з інформаційної безпеки компанії (CISO). — Саме тому ми дотримуємося комплексного підходу до інформаційної безпеки, як всередині нашої компанії, так і під час впровадження рішень для клієнтів". В компанії розробили та затвердили 28 спеціальних політик з інформаційної безпеки, а також велику кількість відповідних процесів між депертаментами. Це широкий спектр заходів: від політики "чистого столу" та процесу передачі інформації до забезпечення фізичного захисту, яких суворо дотримуються працівники.


Konica Minolta схвалює той факт, що все більше клієнтів обирають постачальників із перевіреними безпековими стандартами. "Якщо раніше ми користувалися попитом у великих корпоративних клієнтів, то сьогодні багато компаній, незалежно від розміру та галузі, починають усвідомлювати важливість безпечного управління інформацією", — додає Кірш.


Це особливо помітно у точних вимогах, що вказуються у тендерній документації. "Звичайно, ми прагнемо відповідати найвищим стандартам . Ми також хочемо допомогти нашим клієнтам у цьому. Адже це важливо для успіху їхього бізнесу", — говорить Кірш. Саме тому Konica Minolta пропонує своїм замовникам комплексний 360-градусний консалтинг з питань безпеки та широкий спектр рішень, що будуть адаптовані до існуючих систем та відповідати специфічним вимогам бізнесу. 


За словами Кірша, з наявним портфелем продуктів та послуг, Konica Minolta здатна комплексно вирішувати питання безпеки компаній — здійснювати моніторинг апаратного та програмного забезпечення, забезпечувати захист будівель, периметру тощо. 


Інформаційна безпека у роботі Konica Minolta Ukraine

Konica Minolta Ukraine являється дочірнім підприємством та повністю належить компанії Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH з головним офісом в Лангенгагені, Німеччина. Konica Minolta Ukraine керується визначеними стандартами своєї материнської компанії. 

quotation marks

Всі ми — від штаб квартири у Токіо та Європейського офісу до кожного інженера під час виконання повсякденних завдань — дбаємо про безпеку даних наших клієнтів. Ми прагнемо не лише відповідати найвищим стандартам, а й стати еталоном на ринку та розвивати його, впроваджуючи кращі світові практики у конкретних українських реаліях.

Владислав Горбань

Директор департаменту сервісу Konica Minolta Ukraine

З кожним роком рішення Konica Minolta все глибше проникають в бізнес клієнтів. "Ми прагнемо, щоби нас сприймали як надійного партнера — з упевненістю довіряли свої процеси та інфраструктуру, не хвилюючись про можливі зупинки, втрати та ризики, — розповідає директор департаменту сервісу Konica Minolta Ukraine Владислав Горбань. — Ризики інформаційної безпеки є одими з найнебезпечніших та важко ліквідуються.  Саме тому всі ми — від штаб квартири у Токіо та Європейського офісу до кожного інженера під час виконання повсякденних завдань — дбаємо про безпеку даних наших клієнтів, без яких неможливе якісне надання B2B послуг. Ми прагнемо не лише відповідати найвищим стандартам, а й стати еталоном на ринку та розвивати його, впроваджуючи кращі світові практики у конктетних українських реаліях".


Про ISO 27001

Міжнародна організація зі стандартизації (ISO) — це незалежна міжнародна організація, метою діяльності якої є ратифікація розроблених спільними зусиллями делегатів від різних країн стандартів. Міжнародні стандарти сприяють впровадженню інновацій та подоланню глобальних викликів.


Серія стандартів ISO/IEC 27000 забезпечує інформаційну безпеку організацій та сприяє безпеці фінансової інформації, інтелектуальної власності, даних працівників та інформації, наданої третіми сторонами. ISO/IEC 27001 є одним з найбільш відомих стандартів даної серії, який офіційно визначає систему управління інформаційною безпекою (ISMS). Він визначає вимоги до впровадження, контролю, підтримки та безперервного покращення СУІБ, зокрема поради та рекомендації, вимоги до документації, зони відповідальності, доступність, контроль доступу, безпеку, аудит, а також коригуючі та профілактичні заходи. Сертифікація ISO/IEC 27001 допомагає організаціям дотримуватися нормативних та законодавчих вимог, пов'язаних з безпекою інформації. 


Що таке ISMS, СУІБ або система управління інформаційною безпекою?

ISMS (СУІБ, система управління інформаційною безпекою) — це системний підхід до управління конфіденційною інформацією в компанії таким чином, щоби вона була захищеною. В дану систему входить персонал, виробничі процеси та IT-системи, поєднані шляхом впровадження процесів ризик-менеджменту. Механізм може допомогти невеликим, середнім та великим підприємствам підтримувати інформаційну безпеку.