Шлях фінансиста від консультанта до CEO: відеоінтерв’ю з Ігорем Панівко

Київ, Україна | 10 серпня 2021

Андрій Сисоєв та Ігор Панівко розкривають секрети фінансових директорів. Про шлях від фінансового консультанта до генерального директора.


Ігор Панівко, генеральний директор «Коніка Мінолта Україна», свою кар'єру почав в консалтинговій компанії, в якій пропрацював чотири роки. З 2002 року – фінансовий директор в міжнародних та локальних компаніях. У 2010 році долучився до команди Konica Minolta на позиції фінансового директора та пройшов шлях до CEO компанії.

Інтерв'ю проводить Андрій Сисоєв, стратегічний партнер та модератор CFO Club Ukraine, засновник компанії «Перший Фінансовий Архітектор». В рейтингу «ТОП-10 Фінансових Директорів України – 2020» за версією журналу SBR, CFO Club Ukraine та FINANCIAL LEAGUE.

***
Як відрізняється фінансист в Україні та в більш розвинених країнах? 
— Вимоги до професії формуються у зовнішньому середовищі та залежать від наявності ринку капіталів: щоденні процеси західних корпорацій та корпорацій в Україні не мають схожого досвіду. В Україні CFO не може змінити правила гри, якщо вони встановлені до нього.

Якщо головний бухгалтер може виконати всі задачі фінансового директора, управляти капіталом, дати рекомендацію щодо майбутнього, а не описати минуле, то фінансовий директор не завжди потрібен. В США роль фінансового директора та головного бухгалтера взагалі не розділена, втім в Європі це ще зустрічається.

***

Далі у відео: 60 хвилин глибокої експертизи та стратегічного бачення >>>

Вам також буде цікаво

Київ, Україна |

"Саме поняття "робоче місце" має зникнути", — Ігор Панівко, Konica Minolta

Konica Minolta на ринку понад сто років. Довгий час це був фотобізнес, потім — принтери, сканери та копіри. Років десять тому компанія пішла з продажів і займається вкрай складною й досить творчою справою — створенням цифрової архітектури для...