Фабрика Konica Minolta в Малайзії отримала платиновий сертифікат RBA за результатами аудиту корпоративної соціальної відповідальності

| 7 жовтня 2022

Фабрика з виробництва БФП (багатофункціональної периферії — принтера, сканера, факсу тощо в одному пристрої) Konica Minolta Business Technologies Sdn. Bhd. (BMMY), у штаті Мелака в Малайзії, здобула Платинову відзнаку, що є найвищим рівнем визнання в результаті аудиту корпоративної соціальної відповідальності, проведеного Responsible Business Alliance (RBA).


RBA складається з приблизно 200 компаній, включно з виробниками електронних пристроїв з усього світу, і має на меті покращити умови праці, трудову етику, зменшити вплив на довкілля, поліпшити безпеку та охорону здоров’я в глобальному ланцюгу постачання. Konica Minolta приєдналася до RBA у 2013 році.
 
Для оцінки такої діяльності RBA використовує Програму валідованого оцінювання (Validated Assessment Program, VAP). Це колективний підхід до аудиту, спрямований на зменшення навантаження на підприємства в ланцюгах постачання внаслідок численних запитів на проведення соціальних аудитів. У результаті RBA розподіляє компанії на три рівні: Платиновий, Золотий та Срібний.
 
BMMY виробляє БФП, які є одними з основних продуктів Konica Minolta. Виробнича система базується на концепції «production DX», яка об’єднує передові можливості, вдосконалені з допомогою різних поліпшень, з цифровим виробництвом, включно з ІКТ, автоматизацією та наукою про дані. BMMY здобула платинове визнання від RBA за дотримання Кодексу поведінки RBA з погляду умов праці, трудової етики, впливу на довкілля, безпеки та охорони здоров’я на найвищому рівні.
 

Досягнення BMMY

Усі співробітники та підрядники BMMY, які працюють на заводі, розуміють, що діяльність із КСВ (корпоративною соціальною відповідальністю) є важливою для дотримання прав людини працівників та сприяння побудові сталого суспільства. Усі співробітники тісно співпрацюють у різних напрямах діяльності.
 
BMMY отримала численні сертифікати ISO, зокрема в галузі охорони довкілля, праці та здоров’я. Останній аудит VAP розпочав новий етап. BMMY прагне завоювати більшу довіру з боку суспільства, підтримуючи та удосконалюючи свою систему внутрішнього аудиту з питань прав людини та професійної етики в майбутньому.
 

Зусилля Konica Minolta у сфері КСВ-закупівель

Konica Minolta будує ланцюжок постачання, який відповідає принципам охорони праці, здоров’я та безпеки, захисту навколишнього середовища та етики. Її програма сприяння соціально відповідальним закупівлям охоплює виробничі майданчики та постачальників групи компаній.
 
Konica Minolta розглядає Кодекс поведінки RBA взірцем для свого ланцюжка постачання і просить постачальників працювати з КСВ. Компанія проводить оцінювання КСВ майже 110 ключових постачальників, використовуючи анкету самооцінювання RBA (SAQ), щоби перевірити ступінь впровадження кодексу поведінки. Постачальникам, які не досягли цільових показників за результатами цього оцінювання, пропонується внести покращення. Аудити КСВ проводяться щодо особливо важливих постачальників та постачальників, які не досягли цільових показників після внесення поліпшень.
 
Щодо проблематики, виявленої під час оцінювання КСВ та аудитів КСВ, Konica Minolta безпосередньо допомагає постачальникам впроваджувати покращення. Компанія реалізує Програму сприяння КСВ-закупівлям, щоби постачальники могли згодом зайняти проактивну позицію в роботі над КСВ-діяльністю.
 
Konica Minolta прагне підвищити загальну якість своєї діяльності з КСВ по всьому ланцюжку постачання відповідно до соціальних потреб і буде практикувати високоякісне виробництво та впроваджувати виробничу діяльність, що ґрунтується на КСВ.

 

Про Konica Minolta

 

Шлях Konica Minolta розпочався 150 років тому з прагнення інакше дивитися на світ і діяти відповідно такому баченню. Тому й сьогодні ми впроваджуємо інновації на благо суспільства та світу. Що наснажувало тоді — наснажує нас і зараз.


Konica Minolta — глобальний провайдер комплексних рішень для бізнесу, послуг паперового та електронного документообігу, керування корпоративним контентом і професійним друком. Konica Minolta Ukraine (ДП «КОНІКА МІНОЛТА УКРАЇНА») з Києва (Україна) — дочірнє підприємство Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH (КОМПАНІЯ «КОНІКА МІНОЛТА БІЗНЕС СОЛЮШЕНЗ ЮРОП ГМБХ») з Лангенгагена (Німеччина), що є частиною холдингу Konica Minolta Inc. з Токіо (Японія).


Konica Minolta сприяє цифровій трансформації, створює актуальні бізнесові рішення для своїх клієнтів — малого та середнього бізнесу, великих підприємств приватного та державного сектору, — та розв’язує проблеми, що постають перед суспільством. Усе завдяки унікальному досвіду в галузі обробки зображень, даних та прийняття рішень на основі даних.


Konica Minolta допомагає своїм клієнтам визначити та розкрити потенціал, який несе в собі цифровізація, та вийти на новий рівень цифрової зрілості організації, переосмисливши робоче місце. Для втілення концепції «Розумно організованого робочого місця» як постачальник комплексних ІТ-рішень Konica Minolta пропонує послуги керування «хмарою», ІТ та друком та рішення для відеоспостереження та відеоаналітики — для віддаленої роботи, спільної роботи, керування робочими процесами, автоматизації та безпеки. Konica Minolta має статус Microsoft Global Managed Partner з 2021 року.


Що стосується рішень для офісного друку, у «IDC MarketScape: World Print Transformation 2020 Vendor Assessment» Konica Minolta визнано «світовим лідером трансформації друку». За даними InfoSource, уже понад 10 років Konica Minolta є лідером ринку виробничого друку у Європі. Компанія пропонує бізнесовий консалтинг, сучасні технології та програмне забезпечення клієнтам на поліграфічному ринку.


Для дедалі більшої кількості організацій успіх сьогодні — це не лише вузьке визначення фінансового процвітання, а й захист довкілля, позитивний вплив на працівників і суспільство. Дотримуючись цілей сталого розвитку (ЦСР або «Глобальних цілей» — ключових напрямків розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку у 2015 році), Konica Minolta зобов’язалася послідовно реалізовувати стратегію досягнення поставлених цілей сталого розвитку у сфері захисту довкілля та соціальної відповідальності.


Компанія неодноразово здобувала визнання як за свою багату історію соціальних внесків, так і за роботу з досягнення ЦСР у рамках усього бізнесу та ланцюжка постачання. Konica Minolta входить до списку «2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World» та отримала найвищий рівень у «рейтингах стійкості» EcoVadis (EcoVadis Sustainability Ratings).


Центр бізнесових інновацій у Лондоні та чотири науково-дослідні лабораторії в Європі дають змогу Konica Minolta впроваджувати інновації, співпрацюючи зі своїми клієнтами, а також академічними, промисловими та бізнес-партнерами. За інноваційний підхід до обслуговування клієнтів Konica Minolta була відзначена престижною нагородою «Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021» від Keypoint Intelligence.


Konica Minolta Business Solutions Europe представлена дочірніми компаніями та дистриб’юторами в понад 80 країнах Європи, Центральної Азії, Близького Сходу та Африки. Станом на квітень 2022 року штат компанії налічує приблизно 8700 працівників. У 2021/2022 фінансовому році чистий виторг Konica Minolta Europe склав 1,9 мільярда євро.


Загалом по світі Konica Minolta налічує більше як 39000 співробітників у понад 150 країнах.


Більше інформації на сайті konicaminolta.ua та в соцмережах: Facebook, Linkdein, Instagram та YouTube

Терміни або назви продуктів можуть бути торговельними марками чи зареєстрованими знаками для товарів і послуг відповідних власників, що визнається цим текстом.

Більше новин

Більше новин

Вінниця, Україна |

Вінницька мережа поліграфій «Магік» інвестувала у нову AccurioPress С4070

Мережа «Магік» розширила парк обладнання новою повнофункціональною друкарською машиною AccurioPress C4070. Її мали інсталювати ще в лютому — завадило повномасштабне вторгнення. Тому машину встановили на початку вересня.