Konica Minolta втретє увійшла до топ-100 найбільш стійких корпорацій світу

Давос, Швейцарія | 29 січня 2020

Konica Minolta, Inc. знову увійшла до "2020 Global 100" — рейтингу найбільш стійких корпорацій світу. Раніше компанія вже була включена до цього списку в 2011 та 2019 роках. Презентація рейтингу "2020 Global 100" традиційно відбулася під час Міжнародного Економічного Форуму в Давосі, Швейцарія.


Рейтинг Global 100 щорічно складає канадська фінансово-аналітична компанія Corporate Knights. Для його підготовки було проаналізовано 7395 глобальних корпорацій на основі екологічних, соціальних та управлінських показників ефективності, а також здатності сприяти різноманіттю (diversity) та інноваціям. Враховувався також відсоток продажів екологічно чистої продукції. Окрім Konica Minolta в рейтинг потрапили ще п'ять японських компаній. 


Konica Minolta вважає, що розвиток сталого суспільства сприяє стійкості компанії. Цілі ООН стали основою для розробки власної стратегії сталого розвитку Konica Minolta. Ця стратегія передбачає створення інновацій, що надають додаткової цінності суспільству та навколишньому середовищу. Прикладом такої діяльності стали продукти та послуги, розроблені для підвищення продуктивності працівників сфери охорони здоров'я. Ці рішення створені для задоволення потреб старіючого суспільства, покращення здоров'я та якості життя, підтримки безпечного на надійного суспільства.


Ряд ініціатив компанії стосуються екології. Konica Minolta планує скоротити викиди CO2 на 80% до 2050 року у порівнянні з показниками 2005 року. Також компанія долучилася до ініціативи RE100, відповідно до якої зобов'язалася до 2050 року налагодити 100% відновлення електроенергії, що витрачає на свою міжнародну операційну діяльність. Крім того, Konica Minolta співпрацює з компанією ClimatePartner в Європі для підтримки проєктів, сертифікованих за "золотим стандартом". Це вже дозволило компенсувати більше 19 млн кілограмів CO2.


Компанія також входить і в інші рейтинги сталого розвитку: індекс Dow Jones, британський світовий індекс FTSE4Good від FTSE Group та японський індекс соціально-відповідальних інвестицій Morningstar. Окрім цього, Konica Minolta отримала нагороду RobecoSAM та прайм-статус від німецької компанії oekom research AG.