Konica Minolta збільшила свою долю в MGI Digital Technology

Європа | 2 жовтня 2020

Konica Minolta фокусується на розвитку напрямів цифрового оздоблення та друку паковання

Сьогодні, 2 жовтня 2020, Konica Minolta Inc. анонсувала додаткові інвестиції у французьку MGI Digital Technology (MGI), лідера серед виробників друкарського обладнання для цифрового оздоблення. Konica Minolta та MGI сформували акціонерний та бізнес альянс у січні 2014.


30 вересня 2020 Konica Minolta збільшила долю акцій в MGI до 42.3%.  Сьогодні в штаті MGI 204 працівники. Компанія, із штаб-квартирою у Френі, Франція, була заснована в 1982. Дохід MGI у 2019 році склав 68,17 мільйонів євро.

MGI + Konica Minolta

Цифрові системи для оздоблення відбитків від MGI у 100% випадків використовують струменеві головки від Konica Minolta. Рішення компаніі — це реакція на потреби ринку у друці з додатковою цінністю, як-от фольгування та об’ємне тиснення. MGI також розвивається у напряму електронних схем та інших видів індустріального друку.

 

Konica Minolta вийшла на ринок індустріального друку у 2016. Так комапнія розширила масштаби своєї діяльності та охопила нові ринки.

 

Цифрові післядрукарські процеси лакування, ламінування, гарячого фольгування та висічки мають великий потенціал для ринку виготовлення етикетки та паковання. Додавши до портфоліо пристрої для вибіркового нанесення лаку та фольги, а також інші пристрої для цифрової післядрукарської обробки від MGI, Konica Minolta збільшила свою присутність на ринку індустріального друку, що розвивається.

 

В офіційній заяві Konica Minolta йдеться про те, що за останні чотири роки бізнес Konica Minolta в області індустріального друку збільшився майже в два рази. Під час пандемії Covid-19, в деяких сегментах ринку, попит тимчасово знизився. Але компанія вважає, що в середньостроковій та довгостроковій перспективах попит на рішення для індустріального друку буде збільшуватися швидше, ніж досі. Одночасно буде прискорюватися перехід від аналогових до цифрових рішень.

 

Великого значення буде набувати і перехід підслядрукарської обробки в "цифру". Поглиблення альянсу з MGI є дуже важливим для Konica Minolta, оскільки вона має на меті розширити лінійку цифрових машин для оздоблення, які роблять відбитки більш привабливими.

 

Зараз Konica Minolta пропонує ринку рішення для стуменевого друку паковання AccurioJet KM-1e. Це 29-дюймова листова УФ-струменева машина, яка також може друкувати на картоні для паковання. За прогнозами Konica Minolta, що базуються на аналізі власних даних, ринок друку паковання буде зростати на 15% щорічно в період з 2018 до 2028 . Тому компанія визначає цей напрям ключовим для розширення бізнесу. 

 

У 2016 році на виставці Drupa в Німеччині компанія MGI презентувала прототип своєї системи ALPHAJET, яка дозволяє поєднати друк, оздоблення та післядрукарську обробку, в тому числі при роботі з гофрованим картоном. Konica Minolta прагне зайняти впевнену позицію на ринку за рахунок глобального запуску ALPHAJET разом з MGI.

 

В заяві також йдеться про те, що у майбутньому Konica Minolta планує створити бездоганну цифрову систему, що здатна автоматично виконати повний цикл: від попередньої підготовки до друку та післядрукарської обробки кінцевого продукту.


Вам також буде цікаво

Вам також буде цікаво