Konica minolta 19 рік поспіль входить в серію фондових індексів FTSE4GOOD та 6 років потрапляє у всі індекси ESG від GPIF

Світ | 18 липня 2022

Konica Minolta уже 19 років поспіль включена до серії фондових індексів FTSE4Good, які є одними з найвідоміших індексів сталого або етичного інвестування у світі. Konica Minolta також включена до всіх п’яти індексів відповідального інвестування (RI), прийнятих Урядовим пенсійним інвестиційним фондом Японії (GPIF)*. Серед п’ятьох індексів: FTSE Blossom Japan, FTSE Blossom Japan Sector Relative, MSCI Japan ESG Select Leaders, MSCI Japan Empowering Women та S&P/JPX Carbon Efficient. Konica Minolta вже шостий рік поспіль включено у всі ці індекси ESG з того часу, як GPIF вперше прийняв їх.


Серія фондових індексів FTSE4Good, представлена британським постачальником глобальних індексів FTSE Russell, містить компанії по всьому світу, що демонструють аспекти у напрямку захисту навколишнього середовища, соціальної сфери та відповідального управління  (ESG), і надає інвесторам і фондам RI можливість вибирати компанії з перспективами для сталого інвестування.

Японський індекс FTSE Blossom охоплює японські компанії, що демонструють відмінні результати в практиках ESG, та був обраний GPIF, найбільшим у світі урядовим пенсійним фондом, у якості одного з індексів ESG для своєї стратегії пасивного інвестування.

Галузевий відносний індекс FTSE Blossom Japan — це комплексний індекс ESG, що включає японські компанії, відібрані на основі оцінок розміру впливу компаній на навколишнє середовище та управління ризиками через зміни клімату, а також оцінок ESG FTSE Russell. Цей індекс був прийнятий GPIF як ESG-індекс у березні 2022 року.

Японські індекси MSCI ESG Select Leaders Index та MSCI Japan Empowering Women Index — це фондові індекси ESG, що були впроваджені у 2017 році американською компанією MSCI Inc., яка займається глобальними дослідженнями та складанням індексів в області ESG. Ці індекси були також прийняті GPIF.

Індекс вуглецевої ефективності S&P/JPX був введений спільно з компанією S&P Dow Jones Indices, одним із найбільших власників фондових індексів у світі, та японською біржею Japan Exchange Group, Inc. Використовуючи TOPIX у якості еталона, він призначений для зменшення впливу на компанії, що виробляють високовуглецеві продукти, зберігаючи при цьому профіль ризику/дохідності, аналогічний профілю їхніх еталонів. Цей індекс також був вибраний GPIF у якості екологічного індексу.
 
 

Зобов’язання Konica Minolta слідувати принципам сталого розвитку

 
У своїй довгостроковій управлінській концепції на 2030 рік «Imaging to the People«Konica Minolta заявила про рішучість допомогти в створенні сталого суспільства та розвитку інновацій. Це сприятиме як створенню нових цінностей для глобального середовища, так і людського суспільства та зростання його бізнесу. На хвилі глобальної пандемії Covid-19 компанія вирішила зробити внесок у боротьбу з пандемією, та надавати різні види підтримки та рішення для охорони здоров’я тощо. Щоби підтримати українських біженців у Японії, Konica Minolta додала українську мову до мов, що підтримуються її багатомовною системою перекладу для державних установ та місцевих органів влади, у рамках свого зобов’язання розв’язувати соціальні питання через корпоративну діяльність.

Тим часом екологічна цифрова платформа (Environmental Digital Platform), запущена 16 японськими компаніями, включаючи Konica Minolta, за два роки з моменту створення зросла до 68 компаній-учасників. На семінарах, що проводяться в рамках цієї платформи, компанії презентують один одній технології та діляться досвідом у галузі екологічної стратегії, відновлюваних джерел енергії, енергоощадження та ефективного використання ресурсів для спільного створення рішень, прискорюючи зусилля з просування екологічного менеджменту.

Konica Minolta прагне зробити свій внесок у досягнення цілей сталого розвитку (ЦСР), сприяючи при цьому еволюції бізнесової спільноти та суспільства загалом.
Посилання: Оцінка зовнішніх сторін (Evaluation by external parties)
Сьогодні Konica Minolta включена до глобальних індексів ESG та посідає високе місце в цих рейтингах.

Індекс

Рік включення Konica Minolta

Dow Jones Sustainability Index (USA, Switzerland)

Світовий індекс (DJSI World): включена до індексу з 2012 року

Індекс Азійсько-Тихоокеанського регіону (DJSI азійсько-тихоокеанського регіону): включена до індексу з 2009 року

FTSE4Good Index Series (UK)

Включена до індексу з 2003 року

FTSE Blossom Japan Index (UK)

Включена до індексу з моменту його створення у 2017 році

MSCI Japan ESG Select Leaders Index (USA)

Включена до індексу з моменту його створення у 2017 році

MSCI Japan Empowering Women Index (USA)

Включена до індексу з моменту його створення у 2017 році

S&P/JPX Carbon Efficient Index (USA, Japan)

Включена до індексу з моменту його створення у 2018 році

S&P Global (USA)

Нагороджена званням Silver Class під час SAM Sustainability Award 2020

Corporate Knights (Canada)

Входить до числа 100 найбільш сталих корпорацій у світі тричі (2011, 2019 та 2020)

oekom (Germany)

Зберігає найвищий прем’єр статус з 2011 року

Ethibel (Belgium)

Обрана для інвестиційної спільноти Ethibel Pioneer та Ethibel Excellence (травень 2020)

* Включення Konica Minolta, Inc. до будь-якого індексу MSCI та використання логотипів MSCI, торгових марок, знаків обслуговування чи назв індексів тут не є спонсорством, схваленням або просуванням Konica Minolta, Inc. з боку MSCI або будь-якого з його філіалу. Індекси MSCI є виключною власністю MSCI. Назви та логотипи MSCI та індексу MSCI є товарними знаками або знаками обслуговування MSCI або його філій.

Про Konica Minolta

 

Шлях Konica Minolta розпочався 150 років тому з прагнення інакше дивитися на світ і діяти відповідно такому баченню. Тому й сьогодні ми впроваджуємо інновації на благо суспільства та світу. Що наснажувало тоді — наснажує нас і зараз.


Konica Minolta — глобальний провайдер комплексних рішень для бізнесу, послуг паперового та електронного документообігу, керування корпоративним контентом і професійним друком. Konica Minolta Ukraine (ДП «КОНІКА МІНОЛТА УКРАЇНА») з Києва (Україна) — дочірнє підприємство Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH (КОМПАНІЯ «КОНІКА МІНОЛТА БІЗНЕС СОЛЮШЕНЗ ЮРОП ГМБХ») з Лангенгагена (Німеччина), що є частиною холдингу Konica Minolta Inc. з Токіо (Японія).


Konica Minolta сприяє цифровій трансформації, створює актуальні бізнесові рішення для своїх клієнтів — малого та середнього бізнесу, великих підприємств приватного та державного сектору, — та розв’язує проблеми, що постають перед суспільством. Усе завдяки унікальному досвіду в галузі обробки зображень, даних та прийняття рішень на основі даних.


Konica Minolta допомагає своїм клієнтам визначити та розкрити потенціал, який несе в собі цифровізація, та вийти на новий рівень цифрової зрілості організації, переосмисливши робоче місце. Для втілення концепції «Розумно організованого робочого місця» як постачальник комплексних ІТ-рішень Konica Minolta пропонує послуги керування «хмарою», ІТ та друком та рішення для відеоспостереження та відеоаналітики — для віддаленої роботи, спільної роботи, керування робочими процесами, автоматизації та безпеки. Konica Minolta має статус Microsoft Global Managed Partner з 2021 року.


Що стосується рішень для офісного друку, у «IDC MarketScape: World Print Transformation 2020 Vendor Assessment» Konica Minolta визнано «світовим лідером трансформації друку». За даними InfoSource, уже понад 10 років Konica Minolta є лідером ринку виробничого друку у Європі. Компанія пропонує бізнесовий консалтинг, сучасні технології та програмне забезпечення клієнтам на поліграфічному ринку.


Для дедалі більшої кількості організацій успіх сьогодні — це не лише вузьке визначення фінансового процвітання, а й захист довкілля, позитивний вплив на працівників і суспільство. Дотримуючись цілей сталого розвитку (ЦСР або «Глобальних цілей» — ключових напрямків розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку у 2015 році), Konica Minolta зобов’язалася послідовно реалізовувати стратегію досягнення поставлених цілей сталого розвитку у сфері захисту довкілля та соціальної відповідальності.


Компанія неодноразово здобувала визнання як за свою багату історію соціальних внесків, так і за роботу з досягнення ЦСР у рамках усього бізнесу та ланцюжка постачання. Konica Minolta входить до списку «2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World» та отримала найвищий рівень у «рейтингах стійкості» EcoVadis (EcoVadis Sustainability Ratings).


Центр бізнесових інновацій у Лондоні та чотири науково-дослідні лабораторії в Європі дають змогу Konica Minolta впроваджувати інновації, співпрацюючи зі своїми клієнтами, а також академічними, промисловими та бізнес-партнерами. За інноваційний підхід до обслуговування клієнтів Konica Minolta була відзначена престижною нагородою «Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021» від Keypoint Intelligence.


Konica Minolta Business Solutions Europe представлена дочірніми компаніями та дистриб’юторами в понад 80 країнах Європи, Центральної Азії, Близького Сходу та Африки. Станом на квітень 2022 року штат компанії налічує приблизно 8700 працівників. У 2021/2022 фінансовому році чистий виторг Konica Minolta Europe склав 1,9 мільярда євро.


Загалом по світі Konica Minolta налічує більше як 39000 співробітників у понад 150 країнах.


Більше інформації на сайті konicaminolta.ua та в соцмережах: Facebook, Linkdein, Instagram та YouTube

Терміни або назви продуктів можуть бути торговельними марками чи зареєстрованими знаками для товарів і послуг відповідних власників, що визнається цим текстом.

Вам може бути цікаво

Вам може бути цікаво

Konica Minolta втретє поспіль увійшла до списку 100 найкращих світових інноваторів, Clarivate 2024

Clarivate Analytics, світовий лідер у наданні цінних даних і надійної аналітики для прискорення інновацій, третій рік поспіль включила Konica Minolta до списку 100 найкращих світових інноваторів. Цього разу у Top 100 Innovators 2024.