Флексографісти цифровізуються: "Фоліо Плюс" обрали AccurioLabel 230

Харків, Україна | 22 грудня 2020

"Фоліо Плюс" обрали AccurioLabel 230, щоби оптимізувати виробничі процеси та друкувати короткі наклади етикетки

Konica Minolta Ukraine інсталювала п’яту AccurioLabel в Україні на поліграфічному підприємстві "Фоліо Плюс" у Харкові. "Фоліо Плюс", одне з українських підприємств у сегменті флексографічного та офсетного друку, стало першим серед флексографістів власником цифрового обладнання для друку етикетки від Konica Minolta. На підприємстві обрали AccurioLabel 230 та систему для висікання та зняття облою Scorpion, щоби оптимізувати виробничі процеси та друкувати короткі наклади етикетки.


Представники "Фоліо Плюс" вели переговори щодо нового обладнання близько 6 місяців. Тестування проводили на пристроях Konica Minolta та інших постачальників, з післядрукарським оздобленням і без нього. Детально прораховували все: сукупну вартість володіння, термін окупності інвестицій, якість та можливості друку на попередньо задрукованих матеріалах.

quotation marks

Був день, коли провели з клієнтом в демонстраційному залі 10 годин. Ми мали продемонструвати, що машина "потрапляє в макет" попередньо надрукованої білилами етикетки. І нам це вдалося

Олександр Антонюк

Експерт з професійного друку Konica Minolta Ukraine

"Видима якість зразків клієнта влаштовувала. Нам залишалося довести, що її можна досягти в реальних умовах та при роботі з різними матеріалами, — розповідає експерт з професійного друку Konica Minolta Ukraine Олександр Антонюк. — Був день, коли провели з клієнтом в демонстраційному залі 10 годин. Ми мали продемонструвати, що машина "потрапляє в макет" попередньо надрукованої білилами етикетки".

quotation marks

Більшість наших клієнтів з Konica Minolta вже досить давно. Але "Фоліо Плюс" — це принципово новий для компанії клієнт, це наш вихід на ринок флексографічного друку

Олександр Антонюк

Експерт з професійного друку Konica Minolta Ukraine

Переосмислення підходів

Великі поліграфічні підприємства звикли виготовляти та відвантажувати тони етикетки одному клієнту. Це величезні наклади. "Ми постійно чуємо, що вартість цифрового відбитка завелика, етикетка виходить недешева і її важко продати. Але наклади скорочуються і всі дивляться в бік цифри", — розповідає Олександр.
 

Флексографісти не звикли вимірювати завдання метрами, платити постачальникам за метри чи відбитки в які все включено. Зазвичай такі компанії володіють парком підмінного обладнання, мають склад змінних вузлів та витратних матеріалів. Купують все заздалегідь, а потім амортизують. "Ми допомогли "Фоліо Плюс" переосмислити звичні підходи до обслуговування, адже наш сервісний контракт позбавляє від додаткових попередніх інвестицій, — продовжує Олександр. — В компанії це зрозуміли та зафіксували, здається, все: від швидкості реагування та відновлення обладнання до можливостей підтримки з боку Konica Minolta безпосередньо на виробництві "Фоліо Плюс". Всі ризики, пов’язані з необхідністю безперебійної роботи обладнання, Konica Minolta Ukraine взяла на себе. Це стало переконливою перевагою для подальшої співпраці".
 

Для "Фоліо Плюс" друк цифрової етикетки — це новий напрямок бізнесу. Для керування AccurioLabel 230 компанії достатньо одного працівника, який мав би досвід роботи на цифровому друкарському обладнанні. Так до команди долучився спеціаліст, що вже працював із пристроями Konica Minolta. Для інсталяції AccurioLabel 230 і її подальшої роботи було виділено частину виробничого приміщення, що відповідало Q-зоні: з відповідною стабільною температурою повітря, вологістю та чистотою.


quotation marks

Я певен, що за два-три роки цифрове обладнання з’явиться чи не у кожній флексографічній друкарні. Питання лише часу

Олександр Антонюк

Експерт з професійного друку Konica Minolta Ukraine

"Я певен, що за два-три роки цифрове обладнання з’явиться чи не у кожній флексографічній друкарні. Питання лише часу, — ділиться своїми пронозами Олександр. — Деякі компанії вже сьогодні готові ризикнути та створити новий напрямок, але етикетку короткими накладами потрібно вміти продавати. "Цифра" дає змогу утримати клієнта, друкувати термінові та тестові наклади, не віддавати замовлення іншим друкарням. Такі завдання невигідно виконувати на традиційному обладнанні для друку етикетки в рулонах: довга підготовка, великі витрати на витратні матеріали та приладку. Флексографічні компанії цифровізуються — з Konica Minolta чи з іншими постачальниками — але цей процес вже не зупинити".


quotation marks

Флексографічні компанії цифровізуються — з Konica Minolta чи з іншими постачальниками - але цей процес вже не зупинити.

Олександр Антонюк

Експерт з професійного друку Konica Minolta Ukraine

Разом з AccurioLabel "Фоліо Плюс" придбали систему для висікання та зняття облою Scorpion. У компанії вже є потенційні замовники, що хочуть друкувати змінні дані, як-от штрих-коди. Їх всього декілька, але це ті проєкти, з якими AccurioLabel 230 працюватиме відразу.
 

Про "Фоліо Плюс"

"Фоліо Плюс", велике поліграфічне підприємство, працює на ринку вже майже 30 років. Підприємство виготовляє листову та рулонну етикетку офсетним та флексографічним способами відповідно, а також звичайне картонне та преміальне паковання, рекламну продукцію. Загальна площа виробничих та офісних приміщень компанії складає 11000 м2. Серед клієнтів: великі українські та закордонні підприємства харчової та алкогольної промисловості, пивоварні компанії.


Новини по темі

Новини по темі

Європа |

Konica Minolta додає гібридну функціональність до своїх AccurioLabel

Konica Minolta оголосила про запуск додаткової друкарської флексографічної секції для своїх AccurioLabel, яка робить доступним друк білим та іншими кольорами в лінію. Вперше ця секція була презентована на Labelexpo понад рік тому. Ця додаткова...