Як автоматичне калібрування може врятувати ваш бізнес

Європа | 16 серпня 2021

"Як часто я маю калібрувати свою цифрову друкарську систему?". Питання, яке на часі багатьох операторів систем в друкарнях. Нумо розбиратися.


Що таке "калібрування"?


Коли говорять про калібрування, то мають на увазі процес лінеаризації, зчитування щільності та точність налаштувань системи відповідно певної специфікації. Калібрування повинно проводитися щонайменше один раз на день перед початком виробництва — з цим мають погодитися всі. Однак багато хто стверджує, що калібрування повинно проводитися постійно протягом дня для забезпечення кращої якості друку. І вони теж мають рацію. Саме тому друкарні просто змушені проводити кілька калібрувань обладнання для задоволення різних потреб клієнтів. Калібрування необхідно виконувати: коли є необхідність точності передачі кольору, обладнання має схильність до зміщення протягом однієї зміни або навіть одного накладу, існує вплив факторів навколишнього середовища на якість відбитка, такі як температура повітря і вологість.

Стає зрозуміло, калібрування необхідно виконувати якомога частіше, проте реалії виробництва часто заважають цьому або уповільнюють цей процес — термінові завдання, стислі терміни, можливості оператора і т.д. — це призводить до невідповідностей результатів друку і втрати стандартів.

Простіше кажучи, калібрування вимагає часу, а час дорогий. Воно може містити безліч трудомістких етапів і вимагає уваги та знань кваліфікованого оператора для коректного виконання.


Одного калібрування недостатньо?


Може з’явитися запитання: "Якщо калібрування такий складний процес, чому я повинен проводити його частіше, ніж це необхідно?". На це є кілька причин. Постійні клієнти, які, можливо, не вимагають абсолютної точності кольору, однак можуть помітити різницю між відбитками, які ви друкували для них раніше. Тому вони можуть попросити вас переробити роботу, щоби досягти однакових результатів. Це тягне за собою додатковий час та гроші на повторне виконання роботи. Якщо клієнти потребують ідеального кольоровідтворювання, вони можуть не прийняти роботу, доки попадання в тон не буде з точністю 100%. Як результат: зрив термінів і, можливо, втрата клієнта. Коротко кажучи, недосконале калібрування прямо впливає на ваш прибуток.


Чи є рішення?


На щастя, так. В останні роки виробники цифрових продуктивних систем докладають великі зусилля для спрощення процесу калібрування. Деякі виробники пропонують гібридні системи, які все одно вимагають ручного втручання оператора, в той час, як інші пропонують повністю автоматизовані системи, які майже не вимагають участі оператора. Цифрові друкарські системи з такими можливостями мають вбудовані спектрофотометри та/або сканери, які постійно вимірюють показники та передають інформацію на пристрій в режимі реального часу. Konica Minolta має у своєму портфоліо інтелектуальний модуль контролю якості IQ-501 для цього, який автоматизує весь процес калібрування всього з одним натисканням кнопки.

Крім первісного калібрування, ці системи часто проводять вимірювання протягом усього накладу, щоби забезпечити точність передачі кольору кожного листа. Наприклад, IQ-501 вимірює кожен надрукований лист, виконує всі необхідні коригування кольору на льоту без втручання оператора і забезпечує ідентичність від першої до останньої сторінки.

Крім того, ця технологія дозволяє виконувати просту реєстрацію спереду назад при двосторонньому друці. Сканери шукають проблеми зсуву, перекосу або повороту і миттєво передають ці дані до системи, а потім автоматично вносять корективи, якщо виявлені які-небудь проблеми. Оператори можуть переглядати ці автоматичні коригування в режимі реального часу під час друку.

Наступного разу, коли ви будете купувати нову або модернізувати наявну цифрову систему, приділіть особливу увагу автоматичному калібруванню. Ця технологія була розроблена для економії часу і грошей, а також для того, щоби ваші клієнти були задоволені незмінною якістю кольору кожного накладу.
 

Рішення вже обрали наші клієнти

Рішення вже обрали наші клієнти

Як це працює в друкарні "Една"

Нещодавно київська друкарня "Една" стала власницею другої в Україні високопродуктивної AccurioPress C12000 та обрала рішення для автоматизації контролю якості друку

Дізнатися, як все працює

Як це працює в друкарні New Media

Одеська друкарня New Media стала власником цифрової продуктивної системи AccurioPress C6085 з інтелектуальним модулем контролю якості IQ-501

Дізнатися, як все працює

Більше новин

Харків, Україна |

Konica Minolta відкрила шоурум у Харкові

Після успішного оновлення київського шоуруму в грудні минулого року, Konica Minolta Ukraine відкрила ще один у Харкові. Компанія представила в ньому нову серію машин для цифрового друку AccurioPress C4070 з рядом корисних опцій та MGI JETVARNISH...