Прогнози розвитку галузі продуктивного друку у 2022 році. Бачення Konica Minolta

Київ | Україна | 25 січня 2022

Konica Minolta підготувала ключові тенденції у галузі продуктивного друку на 2022 рік. На що зростатиме попит, які технології будуть найбільш актуальними та як зробити продукцію більш привабливою читайте у статті.


Галузь продуктивного друку не привертає так багато уваги як, наприклад, технології штучного інтелекту (AI) чи Інтернет речей (IOT). І все ж продуктовий друк розвивається як ефективний інструмент комунікації. 

Серед ключових факторів ми спостерігаємо прискорену автоматизацію, частіше оздоблення продукції, зростання онлайнових замовлень на друк та розвиток інтернет магазинів. У часи невизначеності ми з впевненістю можемо спрогнозувати нестримну тенденцію переходу від аналогового виробництва до цифрового.

Друк як важлива частина перехресних комунікацій

Зростатиме попит на повний цикл виробничого процесу та потреба в пристроях для продуктивного друку, які надають більше функцій і потребують менш кваліфікованих операторів. Друк й далі відіграватиме важливу роль у перехресних комунікаціях, включно з галузями, що розвиваються: робототехніка IoT, штучний інтелект, мобільні пристрої тощо.

Еволюція технології друку демонструє, що він використовується не лише для паковання. Друк все частіше використовують для дизайну інтер’єрів, декору. Струменевий друк на текстилі чи кераміці, друк на електропристроях та склі, в галузях автомобілебудування, біологічних науках та біомедицині — сфери, для яких зможуть працювати прогресивні друкарні.
 

Допомога брендам в задоволенні потреб клієнтів

Бренди все частіше будуть звертатися до цифрових технологій, аби підвищити залучення аудиторії та інтерес до продукції в епоху “сталого розвитку”. Швидке реагування за допомогою високоавтоматизованих систем друку, що виробляють невелику партію продукції — один зі шляхів, що допомагає брендам задовольняти мінливі запити клієнтів. 
 

Гнучкість виробництва для швидкого задоволення потреб

Поєднання стратегії, тактики та можливостей, що впливають на конкурентоспроможність та очікування клієнтів, мають велике значення. Так само як і спрощення виробництва, яке задовольняє потреби з боку все більш вимогливих клієнтів. Програмне забезпечення при цьому відіграє ключову роль у підвищенні прибутків. 

Одним із наших головних успіхів в області програмного забезпечення ми вважаємо результати одного з наших клієнтів — компанії L'Oréal. Під час проведення внутрішньої онлайн-кампанії, команда використала нашу платформу для автоматизації маркетингу Markomi. 
Друк, безумовно, має вирішальне значення для привернення уваги споживачів. Проте, можливості програмного забезпечення дають змогу визначати, сегментувати, планувати та відстежувати мультимедійні маркетингові кампанії. 
 

Переосмислення можливостей за допомогою рішень для етикетки та паковання

Ми зблизька бачимо, як власники брендів шукають інноваційні та привабливі рішення в галузі друку для комерційного та промислового застосування. Ми тісно співпрацюємо з нашими клієнтами та допомагаємо їм переосмислювати можливості друку.

Збільшення частки e-commerce, безумовно, є визначальною тенденцією подальшого зростання виробництва цифрового паковання та етикетки у майбутньому. Друкарні повинні вміти швидко задовольняти потреби клієнта та розробляти дизайн паковання адаптований для доставлення поштою. Попит на персоналізацію для кожного клієнта та різноманітність версій дизайну також набирає оборотів.
 

Зростання цифрових технологій

Цифровий друк сьогодні — рішення для багатьох запитів бізнесу. Комерційні друкарні мають розширити свої послуги цифровим друком, оскільки традиційний офсетний та флексографічний друк втрачають свій попит.

Дану тезу можемо простежити й в аналізі експертів галузі. «Трансформація аналогового друку в цифровий продовжується, до того ж пандемія прискорює ці зміни, оскільки швидкість виходу на ринок та оперативність стають все більш важливими», — ідеться у звіті Smithers «Майбутнє друку до 2030 року». «У 2015 році на цифровий друк припадало 13,3% вартості світового ринку друку та 2,3% обсягу друку. Основна частка припадала на друк каталогів, книг та етикеток. До 2030 року сектор цифрового паковання значно зросте: частка цифрового друку становитиме 23,1% і на неї припадатиме 6,3% обсягу друку. Компанії, які впроваджують цю технологію, збільшують свою частку ринку».

Цифровий друк поширюється на більшість видів друку, навіть на етикетку та паковання. У звіті зазначено, що лазерний і струменевий друк доступні в багатьох форматах, з щомісячним циклом від кількох тисяч аркушів A4 до сотень мільйонів на місяць.
 

Відповідність вимогам ринку друку

У Konica Minolta ми пишаємося тим, що у 2020 році компанія зайняла друге місце в Західній Європі за постачанням професійних машин з ринковою часткою у 22,2%, згідно з даними IDC «Частка ринку продуктивних принтерів/БФП в Західній Європі, можливості зростання струменевого друку». Наша флагманська AccurioPress C14000 друкує 140 сторінок формату А4 на хвилину та є на 40% швидшою за будь-яку іншу продуктивну систему Konica Minolta.

«Konica Minolta випускає продукцію, яка відповідає вимогам ринку друку, що розвивається», — йдеться у звіті.
Значний ринковий потенціал має струменевий друк — останній звіт вказує на те, що до 2024 року вартість струменевого друку у світі зросте на 41 мільярд доларів,  тобто до 118,3 мільярда доларів (53%).

Значний ринковий потенціал був обумовлений нашою заявою про запуск AccurioJet — цифрової кольорової УФ-машини формату B2+. З моменту офіційного комерційного запуску на drupa у 2016 році вона стала «перехідною» друкарською системою між “офсетом” і “цифрою”. Нова версія Konica Minolta AccurioJet KM-1e, представлена ​​влітку 2020 року, продовжує тенденцію переходу від офсетного друку до струменевого.
 

Цифрове оздоблення є ключовим фактором зростання

Цифрове оздоблення залишається ключовим драйвером зростання на ринку продуктивного друку, а також створює можливість для великих і малих друкарень виділитися серед конкурентів. УФ-лакування в певних сферах використовується для оздоблення цифрових і офсетних відбитків винятковими 3D-ефектами. Техніки оздоблення та вибіркового цифрового лакування допомагають друкарням вивести креативність на новий рівень та збільшити вартість друкованої продукції, згідно з дослідженням. 

Однією з причин ефективності цифрового оздоблення може бути те, що паковання з оздобленням впливає на сприйняття вартості товару більш ніж на 46%. Окрім того, привабливість паковання з фольгуванням зростає у 2,5 раза у порівнянні зі звичайним друком.

Оздоблення робить продукцію більш привабливою: чим довше люди зосереджують увагу на товарі, тим більше ймовірності, що вони оберуть саме його. Враховуючи це ми постійно зміцнюємо наше партнерство з компанією MGI Digital Technology (MGI). Як глобальний постачальник технологій для друку, в найближчі роки на ринку ми бачимо значні можливості для наших технологій цифрового лазерного та струменевого друку.

Ми визнаємо, що ситуація з Covid-19 створила безпрецедентні проблеми та наразі ми поновлюємо офлайн зустрічі та повертаємось до «звичного життя». Наш обов’язок і надалі полягає у створенні найкращих можливостей для всіх наших клієнтів. 

 

Локальні тренди

Локальні тренди
Україна все ще перебуває на стадії зростання обсягів цифрового друку. Частина країн Західної Європи вже скорочує обсяги друку комунікаційних матеріалів з екологічних зображень та відсутності потреби завдяки швидкісному інтернету. Але в Україні обсяги цифри активно зростають, у тому числі завдяки відтоку із класичної (наприклад, офсетної) технології.
Драйвером зростання як і раніше є цифрове паковання та етикетка. 

Нова COVID-реальність навчила замовників, що все потрібно упаковувати та маркувати. А в умовах мінливих ринкових умов, ніхто не хоче заморожувати гроші в готовій поліграфічній продукції на складі. Тому цифра навіть із більшою питомою вартістю окремого відбитка дає змогу економити завдяки гнучкості у виборі довжини накладу.

Я рекомендував би звернути увагу власників поліграфічного бізнесу на проникнення IT в робочі процеси друкарні. Зараз будь-який успішний бізнес – це певною мірою IT-компанія, а управління робочими процесами такого складного виробництва, як-от друкарня, потребує безлічі інструментів для оптимізації робочих процесів. 

quotation marks

Успішні продажі вимагають CRM системи, управління процесами – ERP. Не можна забувати про керування кольором та процеси автоматизації прийому замовлень і розрахунків.

Євген Шиляєв

директор з продажу рішень для професійного друку


Другий важливий тренд – це розширення досвідчених друкарень. Поліграфісти, що вже побудували успішну друкарню, готові інвестувати в IT задля збільшення ефективності виробництва. Ці інвестиції дають змогу суттєво прискорити зростання бізнесу, що спричиняє переоснащення виробництв новою друкарською та післядрукарською технікою.

І, звичайно, не можна забувати про цифрове оздоблення. Тренд на цифровий лак і фольгу з дорогої екзотики поступово перетворюється на необхідність. Завдяки складним та комплексним післядрукарським операціям можна заробляти більше на одному відбитку. Клієнти хочуть отримувати нестандартні продукти та готові за них платити, тому що просто кольором ринок вже не здивувати. 
 

Запустили "ВДРУК" — влог не про залізо, а про бізнес: про людей, гроші та процеси

Перший випуск влогу зі співвласниками Одеської друкарні New Media вже в ефірі. В ньому багато про тонкощі ведення сімейного бізнесу, про конкуренцію, маркетинг, дефіцит кадрів і зарплатню в галузі. Загалом, досить відверта публічна розмова про важливі речі для кожного підприємця.

На канал

Вам також буде цікаво

Вам також буде цікаво

Київ, Україна |

Етикетка — драйвер зростання поліграфічного ринку у 2021. Аналітика

На наше замовлення журналісти записали цю статтю зі слів власників цифрових рулонних друкарських машин для виготовлення етикетки, постачальників обладнання, програмного забезпечення та матеріалів для виробництва такої етикетки. Повна версія...