На 190.000 кілометрів службових поїздок менше завдяки віддаленій підтримці

Європа | 19 березня 2021

Konica Minolta запускає AIRe Link після успішної пілотної версії й має на меті заощадити мільярд кілометрів службових поїздок протягом наступних п’яти років


Через пандемію COVID 19, Konica Minolta посилює свої віддалені послуги в Європі. Після успішного пілотного етапу, який тривав один рік, Konica Minolta запускає свій інструмент для віддаленої візуальної підтримки AIRe Link і переходить від відкритої бета-версії до виробничої версії. AIRe Link дозволяє компаніям самостійно визначати або вирішувати проблеми зі своїм друкарським обладнанням, з віддаленою підтримкою спеціалістами Konica Minolta. Крім того, Konica Minolta пропонує це рішення іншим компаніям для використання у своїх галузях.

quotation marks

Кожного разу, коли ми уникаємо поїздок до клієнтів, ми зменшуємо викиди CO2

Анде Зіманн

Head of Service & Support, Konica Minolta Business Solutions Europe


"Пандемія коронавірусу поставила під сумнів існування багатьох процесів обслуговування та підтримки. Нам у Konica Minolta також довелося запитати себе, як ми можемо забезпечити стабільну якість наших послуг, уникаючи при цьому поїздок до наших клієнтів, щоби не вони загрожували здоров'ю наших клієнтів та працівників. В результаті цих міркувань ми розробили концепцію "Віддалені послуги за замовчуванням". Для наших клієнтів це означає перш за все те, що їх проблеми вирішуватимуться швидше, через оперативність надання послуг. Кожного разу, коли ми уникаємо поїздки до клієнта, ми також зменшуємо викиди CO2", — підкреслює Анде Зіманн, Head of Service & Support в Konica Minolta Business Solutions Europe.

"AIRe Link є ідеальним доповненням нашої концепції "Віддаленні послуги за замовчуванням". Використання AIRe Link призводить до швидшого виявлення проблем та їх дистанційного вирішення, що допомагає технічним працівникам менше виїжджати на локацію та швидше усувати несправності, зменшити витрати та викиди CO2. За рік використання AIRe Link, ми зменшили кількість візитів до наших клієнтів на 3800 по всій Європі, а це близько 190 000 кілометрів службових поїздок. Це еквівалентно 26,7 т викидів CO2. Використовуючи AIRe Link в Konica Minolta, а також пропонуючи його іншим компаніям та хочемо заощадити мільярд кілометрів службових поїздок протягом наступних п’яти років, що зменшить кількість викидів CO2 на 168 тисяч тонн".

quotation marks

За рік використання AIRe Link, ми зменшили кількість візитів до наших клієнтів на 3800 по всій Європі, а це близько 190 000 кілометрів службових поїздок

Анде Зіманн

Head of Service & Support, Konica Minolta Business Solutions Europe


Як хмарне рішення, AIRe Link дозволяє технічному спеціалісту побачити, що бачить клієнт, використовуючи камеру на смартфоні або планшеті клієнта. Замість того, щоби встановлювати програму чи створювати обліковий запис, все, що потрібно зробити клієнту, це натиснути на посилання запрошення, надіслане у текстовому повідомленні, і сеанс відкриється у браузері смартфона чи планшета. Технічний фахівець може також використовувати живий вказівник або креслити на знімку екрана замовника, щоби забезпечити візуальну навігацію під час аналізу проблем та направити замовника для усунення проблем.

Konica Minolta вже впровадила рішення для сервісних груп у 26 з 30 країнах Європи, щоби скоротити відвідування клієнтів спеціалістами, забезпечити від можливості захворювання, зменшити викиди CO2, збільшити задоволеність споживачів та підвищити ефективність своїх послуг та сервісної підтримки.
 

AIRe Link для інших галузей


Окрім того, що AIRe Link використовується внутрішньо в Konica Minolta в Європі, інші компанії можуть використовувати його для своїх пристроїв та обладнання. Понад 1200 спеціалістів з обслуговування у компаніях по всій Європі створили обліковий запис у бета-версії AIRe Link.

quotation marks

Клієнт отримує вирішення своєї проблеми швидше, а ми заощаджуємо на дорожніх витратах та викидах вуглецю

Девід Буріан

Head of Service, Bruker


Одним з прикладів такої є Bruker Corporation, глобальна компанія, що постачає високопродуктивні наукові прилади та високоякісні аналітичні й діагностичні рішення для молекулярних досліджень та досліджень матеріалів, а також для промислового та прикладного аналізу. У компанії є команда спеціалістів з обслуговування, що знаходиться у Брно, Чеська Республіка. Звідти вони підтримують багатьох клієнтів у Східній Європі, які використовують інструментальні прилади Daltonik. "Якщо у нас проблема з нашим пристроєм Bruker Daltonik, AIRe Link дозволяє нам негайно побачити те, що бачить клієнт. Ми часто можемо виявити або навіть виправити проблему клієнта дистанційно, використовуючи AIRe Link, що дозволяє уникнути необхідність відряджень до клієнта. Клієнт отримує вирішення своєї проблеми швидше, а ми заощаджуємо на дорожніх витратах та викидах вуглецю. Це також значно покращує задоволеність споживачів та наших працівників сервісної підтримки", — говорить Девід Буріан, Head of Service в Bruker. Після цього позитивного досвіду та тисяч євро економії на послугах Bruker інтегрував AIRe Link у свої стандартні процеси обслуговування та підтримки.

AIRe Link доступний у двох версіях: безкоштовна базова версія та професійна версія за € 360 на користувача на рік. Клієнти бета-версії повідомили про економію витрат на службові подорожі до клієнтів до 10000 євро на рік на користувача завдяки AIRe Link. Розглядаючи цей аспект, витрати забезпечують рентабельність інвестицій.

Цей клієнто-орієнтовний підхід, що націлений на покращення обслуговування та підтримки своїх клієнтів з AIRe Link також був визнаний Keypoint Intelligence. Konica Minolta вже вдруге отримала нагороду BLI PaceSetter за якість обслуговування та підтримку 2020-2021 у Західній Європі.

Більше про AIRe Link: https://www.aire.link/