"Криза — найліпшій час для переосмислення бізнесу" — New Media обрала AccurioLabel 230 для диверсифікації свого портфоліо

Одеса, Україна | 5 жовтня 2020

Одеська друкарня New Media стала власником четвертої в Україні цифрової системи для друку етикетки Konica Minolta AccurioLabel 230

Карантин змусив власників переосмислити подальший розвиток компанії та взяти курс на диверсифікацію. Рішення про придбання AccurioLabel 230 у компанії прийняли миттєво. New Media друкуватиме етикетки для одеських ресторанів та крафтових виробників напоїв, косметики, побутової хімії, чаю та кави, а також має на меті вийти на ринок Європи.


У New Media не звикли стояти на місці: стабільно, раз на два роки, купують нове обладнання. Але карантин змусив власників переосмислити подальший розвиток компанії. "Ми розуміли, що ще одна листова машина, навіть продуктивніша, не зможе подвоїти обороти компанії — кардинально об’єми ми не збільшимо, тому що локальний ринок листового другу перенасичений. Відчували лише, що потрібно диверсифікуватися: залишити все як є на ділянці листового друку і дивитися у напрямку інших сегментів," — розповідає Марiя Седлецька, директорка з маркетингу та спiввласниця New Media.

quotation marks

Ми розуміли, що ще одна листова машина, навіть продуктивніша, не зможе подвоїти обороти компанії — кардинально об’єми ми не збільшимо

Марiя Седлецька

Директорка з маркетингу та спiввласниця New Media

"Вперше AccurioLabel нам презентували ще у грудні 2018 року, — згадує Марія. — Тоді ми ще зовсім не розуміли навіщо вона нам, але не виключаю, що вже відтоді ця ідея почала зріти в голові".


Коли почався карантин, рішення про придбання у компанії прийняли миттєво — діяли треба було рішуче, трансформація бізнесу була єдиним способом вижити та рости далі. Довго вирішувалося питання з фінансуванням. Державна кредитна програма підтримки бізнесу виявилася не такою доступною, як про неї говорять. За словами власників, походи по банках зайняли понад 3 місяці та купу часу на підготовку документів. "В підсумку, кредитну пропозицію надав лише один із 7 банків, до яких ми зверталися. Здавалося, щоби отримати кредит на розвиток бізнесу, треба довести банку, що вашому бізнесу кредит не потрібен," — іронізує Марія.


New Media


Враховуючи те, що Одеса розташована недалеко від Молдови, Болгарії та Румунії, New Media має на меті вийти з цифровою етикеткою на європейський ринок: "200 км, 2 години дороги і ми в Європі. Цифрова етикетка користується чималим попитом на цьому ринку і я сподіваюся, що нам вдасться вийти на нього," — ділиться планами Марія.

quotation marks

Якщо клієнтів все влаштовує, вони не шукають альтернатив. Нам просто не було сенсу дивитися в бік інших вендорів.

Марiя Седлецька

Директорка з маркетингу та спiввласниця New Media

Марія вважає: "Якщо клієнтів все влаштовує, вони не шукають альтернатив. Так склалися наші відносини з Konica Minolta. Компанія з першого дня співпраці демонструвала неперевершений сервіс. Якщо простої і траплялися, то вони були зовсім незначними". В Одеському офісі Konica Minolta Ukraine працюють два сервісних інженери. У середньому вони приїжджають на локацію впродовж двох годин після інциденту. "Ми дуже вдячні, що вони так піклуються про нас, — додає Марія. — Нам просто не було сенсу дивитися в бік інших вендорів".

quotation marks

Чотири наших рулонних машини вже "в полях", ще одна на підході.

Євгеній Шиляєв

Директор з продажів рішень для продуктивного та індустріального друку

"Чотири рулонних машини вже "в полях", ще одна на підході. Виходить, Konica Minolta в Україні обслуговує найбільший парк обладнання для друку цифрової рулонної етикетки, — розповідає директор з продажів рішень для продуктивного та індустріального друку Konica Minolta Ukraine Євгеній Шиляєв. — Наші клієнти створюють новий ринок — ринок недорогої, але дуже якісної етикетки, що друкується надкороткими накладами. AccurioLabel 230 — це найпопулярніша машина із портфоліо Konica Minolta в Європі. Запорукою успіху стали простота експлуатації, високоякісний сервіс та неперевершена TCO (сукупна вартість володіння — прим. ред.), яку не можуть запропонувати наші конкуренти".


New Media співпрацює з Konica Minolta Ukraine вже понад 5 років — перша цифрова система Konica Minolta була інстальована в друкарні в кінці 2014. Серед клієнтів New Media переважно малі та середні підприємства: ресторани, виробники косметики, побутової хімії, чаю та кави.


Окрім AccurioLabel 230, у технологічному парку New Media є дві цифрові системи Konica Minolta AccurioPress C6085 та bizhub PRO C1060L, а також універсальний набір обладнання для післядрукарської обробки.


Як і всі представники поліграфічного ринку, друкарня New Media відчула на собі вплив карантину. Впродовж першого місяці об’єми друку скоротилися на 70%, але згодом стабілізувалися. "Зараз відстаємо від нашого плану на 30%, — ділиться досвідом Марія Седлецька. — Ми використовуємо хмарну CRM систему, тож більшість працівників під час карантину мали можливість працювати вдома. Працівники виробництва виходили на роботу лише тоді, коли у цьому була необхідність".


"Клієнтський сервіс є нашою сильною стороною, — завершує свою розповідь Марія Седлецька. — Всі наші працівники — експерти в галузі. Вони можуть проконсультувати клієнта з будь-яких питань, що прямо чи опосередковано стосуються друку, надати пораду та запропонувати найоптимальніше рішення". За словами співвласниці, колектив друкарні зосереджений на побудові довгострокових відносин зі своїми клієнтами.


Вам також буде цікаво

Вам також буде цікаво