Konica Minolta анонсувала запуск MGI JETVARNISH 3D One

Європа | 27 грудня 2019

Konica Minolta представляє систему початкового рівня для цифрового нанесення уф-лаку

Konica Minolta анонсувала запуск MGI JETVARNISH 3D One, системи для входу на ринок цифрового оздоблення, що свідчить про збільшення присутності компанії на ринках індустріального та комерційного друку.


Демонстраційний зразок системи вже доступний в експертному центрі (Core Competence Center) у Франції. Найближчим часом зразки MGI JETVARNISH 3D One будуть представлені і в інших шоурумах Konica Minolta. Продажі вже розпочалися, машина буде продаватися виключно компанією Konica Minolta.


MGI JETVARNISH 3D One ідеальна для виготовлення розкішного (або luxury) пакування, книг, журналів, візитівок, меню, брошур, фотокниг та листівок. Цільова аудиторія включає цифрові типографії, компанії, що працюють в сегменті “graphic art” та існуючі клієнти Konica Minolta, що мають на меті зростання за рахунок надання нових прибуткових послуг.


Цей високотехнологічний продукт використовує один універсальний лак для створення 2D та 3D тактильних ефектів –нанесення плоского та рельєфного лаку за один прохід.


Пристрій MGI JETVARNISH 3D One найновіший представник сімейства MGI JETVarnish. Від відкриває більше можливостей для клієнтів для виходу на ринки реклами, маркетингу, дизайну та креативного сегменту, а також на ринок розкішного пакування, перетворивши стандартні замовлення на друковані продукти преміум класу.


Ключова ідея системи – “оздоблення для кожного”. Серед ключових можливостей:


  • зниження капітальних витрат та собівартості виробництва, що спрощує фінансування;
  • змінна товщина нанесення лаку від 21 до 116 мікрон за один прохід;
  • AIS сканер для автоматичної реєстрації переходу від листа до листа без необхідності нанесення міток різу, для робити без відходів під час приладки та, практично, без витрат часу на налаштування;
  • програмне забезпечення MGI включає в себе «MGI spot varnish editor» для модифікації завдань без зупинки процесу лакування; калькулятор витрат та інструмент для управління завданнями.


В рамках основних специфікацій технологія MGI комбінується з друкуючими п’єзоелектричними головками Konica Minolta. Друкувати можна як на офсетних, так і на цифрових матеріалах. Без відриву від виробництва, сушка та затвердіння лаку проводиться за рахунок екологічної LED лампи (для навколишнього середовища, вільного від озону), що також входить до стандартної комплектації. За годину можна надрукувати до 2 077 аркушів формату А3, максимальний робочий формат 364 х 750 мм.


Додаткові функції включають в себе можливості роботи зі змінними даними для друку варіативної інформації та персоналізації, автоматичний PDF конвертер, що конвертує PDF файли в TIFF, та функцію підсвітки для AIS сканеру, що дозволяє використовувати металізовані матеріали.


«Тактильні ефекти на друкованій продукції та пакуванні підсилюють бажання здійснити покупку, позитивно впливають на відношення до продукту та підвищують його суб’єктивну цінність, - відмічає Тоні Чарлет, генеральний директор з індустріального друку. – Саме тому і потрібен MGI JETVARNISH 3D One, що створює друковані продукти та пакування, які значно цікавіші для покупців».


Неможливо недооцінювати все більшу роль тактильних ефектів в формуванні звичок покупців та підвищенні впізнаваності бренду. В якості підтвердження цього можна привести звіт Foil & Specialty Effects Association, відповідно до якого споживачі на 45 % швидше впізнають товари з додатковими візуально-тактильними ефектами, у порівнянні зі звичайними. До того ж, товари з додатковим оздобленням утримують увагу покупця на 18% довше, ніж товари зі звичним друком. Здатність товару привертати увагу споживача значно впливає та рішення останнього придбати цей товар, що і є метою власника бренду. Тобто, чим довше покупець утримує увагу на товарі, тим більше імовірність того, що саме його він і обере, визначивши як найбільш привабливіший.*


*”Попереднє дослідження впливу покращених візуальних властивостей товару на його присутність на ринку” – дослідження 2013 року, проведене на замовлення Foil & Specialty Effects Association