Копір-Центр Україна планує виготовляти два кілометри цифрової етикетки за добу з AccurioLabel 190

Запоріжжя, Україна | 7 квітня 2020

У листопаді 2019 року друкарня "Копір-Центр Україна" стала власницею другої в Україні цифрової системи для друку етикетки Konica Minolta AccurioLabel 190. Машина була інстальована у запорізькому філіалі компанії.


За інформацією Print Plus, впродовж першого місяця експлуатації AccurioLabel 190 надрукувала близько 4 тисяч погонних метрів продукції. Як заявив власник друкарні Денис Гаєвий у інтерв'ю журналу, він має на меті виготовляти два кілометри цифрової етикетки за добу.


Раніше Копір-Центр Україна друкувала етикетку на листових цифрових продуктивних машинах, але періодично отримувала запити на виробництво етикетки в рулонах. Так компанія вирішила забезпечити повний цикл виробництва цифрової етикетки.


Сьогодні друкарня вже працює з одним модифікованим пристроєм для висікання, знімання облою та різки рулону надрукованої етикетки шириною 330 мм на рулони потрібної ширини. Наявність трьох таких пристроїв для післядрукарської обробки дозволить компанії налагодити безперебійний процес обробки рулонів, надрукованих на різних матеріалах. Це буде сприяти значному зростанню пропускної здатноті дільниці виробництва цифрової етикетки.

quotation marks

Моя мета – виробляти два кілометри цифрової етикетки за добу.

Денис Гаєвий

Власник Копір-Центр Україна

AccurioLabel 190 у друкарні "Копір-Центр Україна" друкує переважно на поліпропілені (близько 80% замовлень) та на клейкому папері (15%). Для формування завдань оператори використовують програмне забезпечення AccurioPro Label Impose.

quotation marks

Konica Minolta AccurioLabel 190, за умови зниження вартості володіння, зможе впевнено конкурувати з флексографічним обладнанням в Україні.

Денис Гаєвий

Власник Копір-Центр Україна

"Деякі клієнти, наприклад молокозаводи, не наносять строки придатності та дату виробництва в умовах власного виробництва, а друкують їх на етикетках, які замовляють у Копір-Центр Україна. Такий підхід потребує оперативності та змушує нас підлаштовуватися під процес виробництва своїх клієнтів," — ділиться досвідом власник.


Цифра vs флексодрук

За словами Дениса, сьогодні цифра та флексодрук не лише взаємодіють, але і "відкушують" один у одного частини замовлень на виготовлення етикетки. Він певен, що довжина накладу, з якого починатимуться замовлення на флексодрук, буде зміщуватися вверх.


"Немає сенсу викорустовувати флексографічне обладнання для друку коротких накладів, адже виготовлення флексоформ потребує багато часу та сповільнює виконання замовлень. Так, вартість цифрової етикетки вища, але у Копіp-Центр Україна від моменту замовлення до відвантаження готової продукції проходить 1-3 дні. При використанні флексографічного обладнання такий процес займає майже два тижні. Більшість клієнтів не готові чекати так довго," — розповідає Денис Гаєвий.

quotation marks

У Konica Minolta Ukraine найадекватніший сервіс серед усіх постачальників цифрових продуктивних машин. Якщо у локальних інженерів не вистачає відповідного досвіду, компанія своєчасно залучає досвідченіших спеціалістів з інших регіонів та регулярно підвищує якість обслуговування.

Денис Гайовий

Власник Копір-Центр Україна

У парку обладнання Копір-Центр Україна є монохромні Konica Minolta bizhub PRESS 1052 та bizhub Press 1252, кольорові bizhub PRESS C1100, дві bizhub PRESS C6000, bizhub PRESS C1070 з післядрукарськими опціями та флагманська Konica Minolta AccurioPress C6085.


Серед післядрукарського обладнання: широкоформатний інженерний плоттер, промислові ламінатори, біндери та обладнання для збирання календарів, гільйотини. Компанія також має власні потужності для сублімаційного друку та три широкоформатні УФ-принтери.


Вам також буде цікаво

Вам також буде цікаво