Konica Minolta увійшла до 5% найкращих компаній галузі у рейтингу S&P Global зі сталого розвитку.

| 23 березня 2023

Ми увійшли до Рейтингу сталого розвитку (Sustainability Yearbook) вже 13 років поспіль

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) повідомляє, що увійшла до 5% найбільш стійких компаній у своїй галузі в рейтингу Sustainable Yearbook 2023 від S&P Global, провідної світової рейтингової компанії зі штаб-квартирою в США. Це вже 13-й рік поспіль, коли Konica Minolta потрапляє до рейтингу Sustainability Yearbook.


Рейтингове агентство S&P Global виставляє кожній компанії загальний ESG-бал (до 100 балів) для оцінювання сталості бізнесових практик в економічному, екологічному та соціальному вимірах і обирає компанії з найкращими показниками в кожній галузі для розміщення у своєму рейтингу Sustainability Yearbook. Компанії, що увійшли до Sustainability Yearbook 2023, були обрані з-поміж понад 7800 провідних компаній з усього світу. Konica Minolta - одна з двох японських компаній, що увійшли до 5% найкращих у галузі "Комп'ютери, периферія та офісна електроніка" (“Computers & Peripherals and Office Electronics”), разом з п'ятьма іншими компаніями.
 
Стратегія сталого розвитку Konica Minolta
Konica Minolta визначила соціальні та екологічні проблеми, які необхідно вирішити до 2030 року, і встановила наступні п'ять найбільш пріоритетних питань:
  • Покращення рівня задоволеності роботою та корпоративного розвитку
  • Забезпечення здорового та якісного життя
  • Соціальний захист та безпека
  • Подолання наслідків зміни клімату
  • Ефективне використання обмежених ресурсів
Ці п'ять важливих питань пов'язані зі стратегією зростання бізнесу Konica Minolta і зараз є наріжними каменями для дій у кожному напрямку бізнесу. Згідно з процесом створення цінності кожного структурного підрозділу, Konica Minolta впроваджує ініціативи, спрямовані як на зростання бізнесу, так і на його сталий розвиток, щоб створювати цінність для клієнтів і суспільства в цілому.
 
Довідка: Оцінка зовнішніми сторонами
Наразі Konica Minolta входить до глобальних індексів ESG і посідає високі позиції в рейтингах ESG, як показано нижче.
 
FTSE4Good Index Series (Великобританія) Входить до індексу щорічно з 2003 року
FTSE Blossom Japan Index (Великобританія) Входить до індексу щорічно з моменту його заснування у 2017 році
FTSE Blossom Japan Sector Relative Index(Великобританія Входить до індексу з моменту його заснування у 2022 році
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (США) Входить до індексу щорічно з моменту його заснування у 2017 році
MSCI Japan Empowering Women Index (США) Входить до індексу щорічно з моменту його заснування у 2017 році
Dow Jones Sustainability Index (США) Азійсько-Тихоокеанський індекс (DJSI Asia Pacific): Входить до індексу щорічно з 2009 року
S&P/JPX Carbon Efficient Index (США, Японія) Входить до індексу щорічно з моменту його заснування у 2018 році
S&P Global Sustainability Yearbook (США) Входить до Sustainability Yearbook поспіль з 2011 року
Corporate Knights (Канада) Входить до списку 100 найбільш стійких корпорацій світу (2011, 2019-2023)
ISS ESG (США) Зберігає найвищий статус Prime з 2011 року
CDP (Великобританія) Внесено до кліматичного списку А
(2013-2014, 2016-2017, 2020-2022)

Про Konica Minolta

 

Шлях Konica Minolta розпочався 150 років тому з прагнення інакше дивитися на світ і діяти відповідно такому баченню. Тому й сьогодні ми впроваджуємо інновації на благо суспільства та світу. Що наснажувало тоді — наснажує нас і зараз.


Konica Minolta — глобальний провайдер комплексних рішень для бізнесу, послуг паперового та електронного документообігу, керування корпоративним контентом і професійним друком. Konica Minolta Ukraine (ДП «КОНІКА МІНОЛТА УКРАЇНА») з Києва (Україна) — дочірнє підприємство Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH (КОМПАНІЯ «КОНІКА МІНОЛТА БІЗНЕС СОЛЮШЕНЗ ЮРОП ГМБХ») з Лангенгагена (Німеччина), що є частиною холдингу Konica Minolta Inc. з Токіо (Японія).


Konica Minolta сприяє цифровій трансформації, створює актуальні бізнесові рішення для своїх клієнтів — малого та середнього бізнесу, великих підприємств приватного та державного сектору, — та розв’язує проблеми, що постають перед суспільством. Усе завдяки унікальному досвіду в галузі обробки зображень, даних та прийняття рішень на основі даних.


Konica Minolta допомагає своїм клієнтам визначити та розкрити потенціал, який несе в собі цифровізація, та вийти на новий рівень цифрової зрілості організації, переосмисливши робоче місце. Для втілення концепції «Розумно організованого робочого місця» як постачальник комплексних ІТ-рішень Konica Minolta пропонує послуги керування «хмарою», ІТ та друком та рішення для відеоспостереження та відеоаналітики — для віддаленої роботи, спільної роботи, керування робочими процесами, автоматизації та безпеки. Konica Minolta має статус Microsoft Global Managed Partner з 2021 року.


Що стосується рішень для офісного друку, у «IDC MarketScape: World Print Transformation 2020 Vendor Assessment» Konica Minolta визнано «світовим лідером трансформації друку». За даними InfoSource, уже понад 10 років Konica Minolta є лідером ринку виробничого друку у Європі. Компанія пропонує бізнесовий консалтинг, сучасні технології та програмне забезпечення клієнтам на поліграфічному ринку.


Для дедалі більшої кількості організацій успіх сьогодні — це не лише вузьке визначення фінансового процвітання, а й захист довкілля, позитивний вплив на працівників і суспільство. Дотримуючись цілей сталого розвитку (ЦСР або «Глобальних цілей» — ключових напрямків розвитку країн, що були ухвалені на Саміті ООН зі сталого розвитку у 2015 році), Konica Minolta зобов’язалася послідовно реалізовувати стратегію досягнення поставлених цілей сталого розвитку у сфері захисту довкілля та соціальної відповідальності.


Компанія неодноразово здобувала визнання як за свою багату історію соціальних внесків, так і за роботу з досягнення ЦСР у рамках усього бізнесу та ланцюжка постачання. Konica Minolta входить до списку «2022 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World» та отримала найвищий рівень у «рейтингах стійкості» EcoVadis (EcoVadis Sustainability Ratings).


Центр бізнесових інновацій у Лондоні та чотири науково-дослідні лабораторії в Європі дають змогу Konica Minolta впроваджувати інновації, співпрацюючи зі своїми клієнтами, а також академічними, промисловими та бізнес-партнерами. За інноваційний підхід до обслуговування клієнтів Konica Minolta була відзначена престижною нагородою «Buyers Lab PaceSetter Award for Serviceability and Support 2020/2021» від Keypoint Intelligence.


Konica Minolta Business Solutions Europe представлена дочірніми компаніями та дистриб’юторами в понад 80 країнах Європи, Центральної Азії, Близького Сходу та Африки. Станом на квітень 2022 року штат компанії налічує приблизно 8700 працівників. У 2021/2022 фінансовому році чистий виторг Konica Minolta Europe склав 1,9 мільярда євро.


Загалом по світі Konica Minolta налічує більше як 39000 співробітників у понад 150 країнах.


Більше інформації на сайті konicaminolta.ua та в соцмережах: Facebook, Linkdein, Instagram та YouTube

Терміни або назви продуктів можуть бути торговельними марками чи зареєстрованими знаками для товарів і послуг відповідних власників, що визнається цим текстом.