Konica Minolta виходить на ринок високопродуктивного тонерного друку з новою лінійкою AccurioPress C14000

Лангенхаген, Німеччина | 24 жовтня 2019

23 жовтня, під час виставки PRINTING United в Далласі (Техас США), Konica Minolta оголосила про глобальний запуск нової серії машин AccurioPress C14000 - свого першого представника в сегменті високопродуктивного тонерного друку.


AccurioPress C14000 друкує зі швидкістю 140 сторінок формату А4 за хвилину, що на 40% швидше, аніж будь-яка інша тонерна машина Konica Minolta. Молодша модель в серії, AccurioPress C12000, забезпечує таку ж якість друку, але з меншою швидкістю - 120 сторінок за хвилину.


Нові машини створені, аби допомогти клієнтам, що хочуть розширити та оптимізувати свій бізнес за рахунок передових технологій автоматизації та зменшення залучення персоналу в роботу. Ефект від високої продуктивності має забезпечити власникам поліграфічних компаній збільшення об'ємів готової продукції з меншою кількістю відходів. Це, в свою чергу, позитивно вплине на показники сукупної вартості володіння (TCO) та дозволить клієнтам швидше повернути свої інвестиції. 


AccurioPress C14000


Раніше Konica Minolta не виробляла машини для ринку високопродуктивного тонерного друку (HPP). З 2015 року струменева  машина AccurioJet KM-1 являється флагманською моделлю зі швидкістю друку 3000 листів за годину, що розроблена спеціально для відтворення високоякісних відбитків, що не відрізняються від офсетного друку. З іншої сторони, серія AccurioPress C6100, що працює в сегменті середніх об'ємів (MPP), була розроблена спеціально для крупних цифрових типографій. AccurioPress C14000 закриває розрив між цими двома сегментами, пропонуючи типографіям рішення для довгих цифрових тиражів, що потребують високої швидкості друку з незмінною якістю.


«Це надзвичайно важлива глобальна ініціатива для Konica Minolta, так як зараз ми не присутні на ринку HPP, - говорить Олаф Лоренс, General Manager DX Branding Division Konica Minolta, Inc. - Ми виходимо на ринок HPP з дійсно якісним друком. Схожість в якості між традиційним офсетом та тим, що ми можемо надрукувати тонером - вражаюча. Ми дуже багато працювали, аби потрапити сюди».


Розширені можливості модуля інтелектуального контролю якості IQ-501 забезпечує можливість перевірки відбитків без зупинки процесу виробництва та допомагають знаходити дрібні дефекти, такі як полоси, крапки або бруд на папері. Крім того, модуль слідкує за відповідністю оптичної щільності та якістю реєстрації навіть під час друку наддовгих тиражів. 


Важливі відмінності нової лінійки AccurioPress:

  • швидкість друку 140 та 120 сторінок за хвилину;
  • висока роздільна здатність, що еквівалентна 3600x2400 dpi;
  • можливість друку на папері щільністю до 450 г/м2;
  • друк банерів довжиною до 900 мм в дуплексі та односторонній друк на папері довжиною до 1300 мм;
  • можливість друку на конвертах та фактурному папері без необхідності придбання додаткових опцій;
  • автоматичний датчик визначення щільності задрукованого матеріалу включений в базову комплектацію;
  • доступні нові опції для збільшення продуктивності друкарської лінії: універсальний блок для підрізки буклетів TU-510 та приймач відбитків більшого об'єму LS-507.