Одна камера замість трьох: у друкарні "Мадрид" довірили свою безпеку відеорішенню Mobotix

Харків, Україна | 6 жовтня 2020

Харківська друкарня "Мадрид" обрала відеорішення Mobotix від Konica Minolta для безпеки та віддаленого контролю виробничих процесів

У кінці 2019 друкарня "Мадрид" придбала другу в Україні MGI JETVARNISH 3DS & IFOIL-S. У зв’язку зі значним розширенням парку обладнання, друкарня змінила локацію. У новому приміщенні вирішили запровадити систему безпеки з можливістю віддаленого контролю виробничих процесів. Відеорішення Mobotix від Konica Minolta, попри виконання функцій звичайної відеофіксації, стало джерелом аналітичних даних для прийняття управлінських рішень та повністю адаптувалося до звичного життя власниці.


Мадрид працює на ринку вже більше 12 років. Друкує шрифтом Брайля, виготовляє книги в шкіряних палітурках, з тисненням золотом та ручними роботами. У кінці 2019 друкарня придбала MGI JETVARNISH 3DS & IFOIL-S для цифрового оздоблення відбитків лаком та фольгою. Тепер друкує палітурки для книг преміум якості та значно прискорила процес друку книг для людей із вадами зору.


"У попередньому приміщенні друкарні кімнати були замалі для MGI, а стара дерев’яна підлога взагалі ставила під сумнів можливість інсталяції та роботи нового обладнання," — розповідає експерт з розвитку поліграфічного бізнесу Konica Minolta Ukraine Олександр Антонюк. Тому було прийнято рішення змінити локацію.


Так друкарня "Мадрид" переїхала і потрібно було облаштовуватися. У новому офісі не було ні охорони, ні сигналізації. Перш за все вирішили запровадити безпекову систему та знайти рішення для віддаленого контролю виробничих процесів.


"Я маю тримати руку на пульсі, де б я не знаходилася: вдома чи у відпустці," — розповідає власниця друкарні "Мадрид" Лариса Гобельовська. Про відеорішення від Konica Minolta Лариса дізналася зі стрічки Linkedin і лише після самостійного вивчення технології звернулася до свого персонального консультанта. Вже тоді було прийнято рішення побудувати систему безпеки друкарні навколо купольної камери Mobotix.


За внутрішніми правилами друкарні, працівники нічних змін не мають входити до виробничих приміщень з професійним обладнанням. Сьогодні Mobotix умовно розділяє приміщення на 4 зони та "відсікає" ту частину, де працюють цифрові машини. Камера реагує на рухи у виділеній зоні та видає звуковий сигнал у разі несанкціонованого доступу, записує подію в архів та відправляє PUSH сповіщення на мобільний додаток та на пульт охорони. Mobotix в "Мадриді" слугує ніби то сервером, що приймає та обробляє сигнали від протипожежних та антивандальних датчиків з вікон.


Mobotix в друкарні Мадрид


"У будь-який час я можу скористатися мобільним додатком та оцінити ситуацію в друкарні — скільки відвідувачів, чи достатньо працівників для виконання замовлень тощо. Вночі я просто перемикаю режим камери: зображення якісне навіть без додаткового освітлення, — розповідає як все влаштовано Лариса. — Тепер я бачу коли моя команда приходить на роботу, коли залишають офіс. Правда вбудований динамік не завжди використовую за призначенням: спілкуюся з працівниками та відвідувачами віддалено через застосунок".

Олександр Антонюк в Мадриді
quotation marks

Cучасні відеорішення, як-от наш Mobotix, вже давно вийшли за рамки звичайної відеофіксації. Вони є джерелом аналітичних даних для прийняття стратегічних рішень та повністю адаптуються до звичного життя управлінця

Олександр Антонюк

Експерт з розвитку поліграфічного бізнесу Konica Minolta Ukraine

"Зазвичай система відеонагляду у друкарні просто фіксує переміщення персоналу та відвідувачів, — додає Олександр Антонюк. —  Але сучасні відеорішення, як-от наш Mobotix, вже давно вийшли за рамки звичайної відеофіксації. Вони є джерелом аналітичних даних для прийняття стратегічних рішень та повністю адаптуються до звичного життя управлінця."


У майбутньому в друкарні планують скористатися рішеннями для розпізнавання облич та налаштувати сповіщення про візити ключових клієнтів. Вже зараз працюють над інтеграцією з CRM системою. Будуть передавати дані про відвідувачів: їхню кількість, частоту візитів, вираховувати години з максимальним навантаженням тощо.

Лариса Гобельовська в Мадриді
quotation marks

Мене переконували, що для нашого приміщення мені потрібно мінімум 3 камери. Тепер я знаю, що повноцінну систему безпеки та контролю можна облаштувати і з однією камерою, додавши до неї все, що необхідно

Лариса Гобельовська

Власниця друкарні "Мадрид"

"До старту обговорень проєкту з Konica Minolta, мене переконували, що для нашого приміщення мені потрібно мінімум 3 камери. Тепер я знаю, що повноцінну систему безпеки та контролю можна облаштувати і з однією камерою, додавши до неї все, що необхідно, — ділиться досвідом Лариса. — Так, це не найдешевше рішення на ринку, але надійні технології не можуть коштувати дешево".


Інтелектуальний відеонагляд для друкарень

Інтелектуальний відеонагляд для друкарень

Сучасні друкарні обирають Mobotix від Konica Minolta

Комплексне відеорішення для безпеки та моніторингу виробничих процесів друкарні

Вибір якісних та інтелектуальних відеорішень демонструє прагнення власника друкарні забезпечити високий рівень виробництва, обслуговування клієнтів, а також безпечних умов праці для своїх працівників.

Вам також буде цікаво

Вам також буде цікаво