Інстальовано першу в Україні Konica Minolta PKG-675i, цифрову струменеву машину для друку на пакованні

Одеса, Україна | 17 серпня 2022

Одеська друкарня IdeaPack стала власницею першої в Україні цифрової струменевої машини PKG-675i для персоналізованого друку на готових гофрованих коробках та пакетах невеликими накладами.


IdeaPack має власний цех друку на поліетиленових, пакетах із крафтових матеріалів, дой-пак, пакетах для доставлення, коробках зі звичайного й гофрокартону. Компанія також виготовляє паперові пакети та картонні коробки для пакування будь-чого — від цукерок до одягу.

Зараз у друкарні планують акцентувати свою увагу на безпосередньому друці по готовому пакованні: паперових пакетах та попередньо висічених коробках.

«До початку повномасштабної війни в України ми з чоловіком відвідали величезний поліграфічний захід у Стамбулі, де вперше побачили обладнання для друку на готовому пакованні: коробках, пакетах тощо. Тоді ми дуже надихнулися, та з поверненням додому почали шукати схожі виробничі системи в Україні. Відразу зрозуміли: попит на такий друк перевищує пропозицію, — коментує Олена, співвласниця друкарні IdeaPack. «Вдалося знайти багато варіантів китайського розроблення, проте вирішили обрати саме PKG-675i від Konica Minolta. Багаторічний досвід, якість, сервісні інженери на місцях та позитивні відгуки на європейському ринку стали вирішальними під час інвестиції».

quotation marks

Багаторічний досвід Konica Minolta, якість друку, сервісні інженери на місцях та позитивні відгуки на європейському ринку стали вирішальними під час інвестиції

Олена

Співвласниця друкарні IdeaPack

Завдяки новій струменевій PKG-675i у друкарні з’явилася можливість друкувати паковання накладами від кількох одиниць, на противагу класичним способам друку, де паковання друкують великими накладами. Типовим клієнтом для друку невеликих накладів є крафтовий український виробник, що хоче задрукувати вже готове паковання, проте не має потреби у величезних накладах.
«Зараз ми активно тестуємо друк на готових пакетах та коробках — і результат уже перевершує наші очікування. Машина друкує краще, ніж ми бачили на схожих системах у Стамбулі», — діляться досвідом власники IdeaPack. «Ми ризикуємо, але навіть попри війну вирішили запустити машину та почати друкувати. Звісно, нам страшно — відчуваємо себе першопрохідцями, які інвестували в обладнання, яке до цього не було інстальовано в Україні».

Одночасно з PKG-675i, в IdeaPack інсталювали цифрову AccurioPress С4070, виробничу машину для друку широкого списку поліграфічної продукції: візитівок, конвертів, карток тощо.

У друкарні IdeaPack зізнаються, що їхня мета — дати можливість українському бізнесу представити свій продукт на ринку одночасно практично та естетично. Адже у випадку паковання форма є такою ж важливою, як і вміст.



 
quotation marks

Ми звикли, що класична модель виробництва паковання — це друк і подальше висікання коробки. Але у випадку з PKG-675i ми можемо друкувати вже на висічених коробках, що істотно спрощує і прискорює процес

Євген Шиляєв

Директор з продажу рішень для професійного друку Konica Minolta, Konica Minolta Ukraine

«Ми доставили машину клієнтові за кілька днів до 24 лютого цього року. І, звичайно, планувати інсталяцію на той момент було дуже важко. Ми вдячні клієнту за очікування та бажання зберегти обладнання, попри небезпеку та воєнний стан», — коментує Євген Шиляєв, директор із продажів рішень для професійного друку.

«Аналогів струменевої системи PKG-675i у портфоліо Konica Minolta немає», — продовжує Євген. «Ми звикли, що класична модель виробництва паковання — це друк і подальше висікання коробки. Але у випадку з PKG-675i ми можемо друкувати вже на висічених коробках, що істотно спрощує і прискорює процес».

Пан Шиляєв пояснює: «Виробник паковання замовляє кілька видів готових коробок у вже висіченому вигляді, а клієнти обирають типорозмір, який підходить їм найбільше. Друк накладу із 50 коробок займає трохи більше ніж 20 хвилин, і це з урахуванням часу для підготовлення машини до роботи».

Більше новин

Львів, Україна |

Konica Minolta відкрила перший шоурум на заході України

Друкарська галузь України поступово адаптується до воєнних дій, й навіть інвестує в нове обладнання. Відкриття нового шоуруму у відносно мирному регіоні надає змогу наочно демонструвати можливості друкарського обладнання, нових технологій та...