Технології як ключ до подолання нинішньої кризи

Європа | 14 травня 2020

Як технологічні рішення допомагають компаніям мінімізувати негативні наслідки кризи, спричиненої Covid-19

Окрім людських жертв, пандемія Covid-19 негативно вплинула на бізнес у всьому світі. Компанії та організації реагували швидко та відповідально — віддавали пріоритет захисту своїх працівників, клієнтів та партнерів. Одночасно, відпрацьовані робочі процеси та виробничі ланцюги були порушені або повністю зупинені впродовж декількох тижнів. Щоби швидше оговтатися, компанії мають оперативно підлаштуватися та забезпечити команду необхідним набором технологічних рішень. Безпечні інструменти для віддаленої роботи, офісні пристрої з безконтактним керуванням, інтелектуальні відеорішення для температурного скринінгу — це той мінімальний набір, необхідний кожній компанії. Не менш важливим сьогодні є вибір надійного партнера для швидкого та ефективного впровадження цих рішень.


"Останні події болісно продемонстрували нам наскільки ми вразливі як особистості, як організації, як спільноти, — говорить Олаф Лоренц, генеральний менеджер департаменту брендинга Konica Minolta. — Цей вірус перетворив нашу силу, як глобальної спільноти, в протидію нам. Але я певен, ми зможемо подолати його та наслідки завдяки ще одній із наших сильних сторін — нашій винахідливості та неспинному прагненню до інновацій". Технології являються ключем до вирішення актуальних проблем, таких як забезпечення захисту персоналу, безперервності бізнеса та необхідності підтримувати більш тісні зав’язки у команді, ніж були досі.

 

Продуктивна співпраця та мобільна робота

Оскільки частка "працівників знань" (або "knowledge workers") в нашій економіці невпинно зростає, віддалена робота стає можливою для значної частини персоналу. За прогнозами Європейської комісії, до 2030 року кількість "працівників знань" збільшиться на 50-60%. Багато департаментів у різних організаціях - від малого бізнесу до великих корпорацій та установ - можуть ефективно працювати незалежно від їхньої локації та часу. Звичайно, якщо у них є необхідні для цього інструменти. "Ще зовсім недавно деякі підприємства неохоче сприймали віддалену роботу. Сьогодні ми помічаємо зрозумілий сплеск попиту на такі рішення", — говорить Лоренц. — "У більшості випадків основним бар'єром на шляху до віддаленої роботи було питання культури компанії, яка потребувала фізичної присутності працівників в офісі". Позитивний досвід віддаленої роботи у кожній із галузей знизить кількість таких сумнівів, адже майже кожен з нас був частиною, можливо, найбільшого проєкту домашнього офісу в історії.

 

З широкою мережею партнерів, серед яких провідні технологічні провайдери світу, Konica Minolta створює рішення для мобільної роботи та інтегрує їх в середовище компанії. Сьогодні ключовою метою кожної організації є впровадження безперешкодного та уніфікованого доступу для працівників до всіх систем, процесів та даних незалежно від локації, часу та пристрою.

 

Хмарні рішення від Konica Minolta на базі Microsoft 365 дозволяють всій команді працювати над одним документом, спілкуватися та безпечно обмінюватися контентом. З розумним корпоративним пошуком dokoni FIND працівники швидко знаходитимуть необхідні файли, а з M-Files можна організувати електронний документообіг всередині компанії. "Такі рішення дозволяють об’єднати для роботи кращих працівників – де б вони не були", пояснює Лоренс.

 

Розумні рішення для захисту працівників

Однак, багатьом працівникам необхідно бути присутніми в офісі, на складі чи на виробництві. "Коли працівники не можуть виконувати свою роботу вдома, ми пропонуємо інноваційні рішення, які мінімізують ризики їхнього інфікування, — каже Лоренц. — Наприклад, ми передбачили можливість керування нашими офісними пристроями за допомогою персональних гаджетів. Так працівники уникають фізичного контакту з панеллю керування БФП".

 

У ритейлі, державному секторі та у сфері охорони здоров’я робочі місця мають залишатися доступними для багатьох людей. В таких випадках приходять на допомогу інтелектуальні відеорішення MOBOTIX від Konica Minolta.  Наприклад, термальний сенсор цих камер визначає аномальну температуру тіла. Ці дані можуть бути індикатором для подальших дій та заходів перестороги. Більше того, такі рішення одночасно можуть використовуватися для захисту будівель у період віддаленої роботи.

 

Прагнемо подолати кризу у всьому світі

Konica Minolta, як глобальна компанія з високодиверсифікованим портфелем продуктів та послуг, підтримує безліч глобальних ініціатив. Наприклад, в Італії Konica Minolta працює над вдосконаленням системи охорони здоров’я у співпраці з Італійським технологічним інститутом (IIT), науково-дослідним центром в Ґенуя та лікарнею "Casa Sollievo della Sofferenza" в Сан-Джованні-Ротондо, Фоджа. Разом вони "навчають" роботів, що мають стежити за хворими людьми та допомагати персоналу. Офіційна інформація та звіти R&D лабораторії Konica Minolta у Римі являються загальновизнаним джерелом інформації для італійських ЗМІ. В Австралії Konica Minolta використовує 3D-принтери для виготовлення персональних засобів захисту для медичного персоналу та апаратів штучного дихання. У Великобританії компанія долучилася до ініціативи "C19 Business pledge" з метою подолати економічну кризу разом з 200 іншими компаніями.

 

Дочірнє підприємство Konica Minolta у США, Ambry Genetics, щотижня забезпечує проведення декількох тисяч тестів методом полімеразної ланцюгової реакції вразливим працівникам першої лінії та хворим. Konica Minolta, Inc та її китайські філіали подарували багатофункціональні пристрої та медичне обладнання на суму 1,2 мільйони доларів постраждалим від нинішньої кризи.

 

"Всі ми знаходимося у цій складній ситуації. Konica Minolta прагне ділитися своїми знаннями та впроваджувати рішення, щоби допомогти бізнесу та людям. З диверсифікованим портфелем продуктів та послуг — від інструментів для спільної роботи до розумного обладнання для офісів - ми готові надати оптимальну підтримку кожному клієнту", — додає Олаф Лоренц з Konica Minolta.


6 місяців безоплатного Office 365

Організуйте повністю віддалену роботу для своїх працівників. Отримайте безоплатну пробну ліцензію Microsoft Office 365 E1 на 6 місяців для організації віддаленої роботи компанії під час пандемії коронавірусу

Детальніше
Безкоштовний Microsoft 365