MOBOTIX стратегічно розширюється, приєднавши компанію Vaxtor Group

Європа | 24 січня 2022

Vaxtor має широку глобальну клієнтську базу в 50 країнах та співпрацює з більшістю значущих гравців у галузі

Компанія MOBOTIX, мажоритарним акціонером якої є Konica Minolta, продовжує стратегічне розширення та зміцнює свій операційний бізнес, уклавши офіційну угоду про придбання іспанської компанії Vaxtor Group (Vaxtor), провідного постачальника відеоаналітики на основі штучного інтелекту (ШІ), що спеціалізується на технологіях оптичного розпізнавання символів (OCR) та глибинного навчання.


Технології OCR-аналітики компанії Vaxtor, зокрема її продукти для автоматичного розпізнавання номерних знаків (ALPR), надають широкий спектр рішень для численних вертикальних сегментів ринку. Завдяки 100 % власним розробкам, їхнє технічне бачення, досвід, постійні інвестиції в науково-дослідну діяльність та якість продукції забезпечили щорічне зростання та високий операційний прибуток. Компанія Vaxtor має широку глобальну клієнтську базу в 50 країнах та співпрацює з більшістю значущих гравців у галузі, надаючи рішення як для камер, так і передових систем відеоаналізу в різних секторах.


Їхня аналітична технологія, що використовується в поєднанні з камерами, дозволяє автоматично захоплювати, наприклад, літери, цифри або інші дані, що зможуть прочитатися машиною або людиною, і дає змогу записувати та обробляти таку інформацію з високою швидкістю та запускати будь-які пов’язані процеси. Це одночасно сприяє та прискорює реалізацію стратегії MOBOTIX на вертикальних ринках, оскільки використання цих технологій може застосовуватися, наприклад, в уряді, роздрібній торгівлі та транспортному секторі, а також, наприклад, для відстеження контейнерів, транспортних засобів та літаків у сфері логістики та виробництва. За оцінюванням Market Intelligence, світовий ринок лише ALPR-рішень збільшиться з $2,3 млрд до $3,8 млрд до 2025 року, тобто, темпи зростання становитимуть 10 %.

Крім того, продукти Vaxtor розроблені спеціально для високопродуктивної платформи камер MOBOTIX 7 і мають конкурентну перевагу: їхні аналітичні застосунки можуть бути запущені децентралізовано на камері, без необхідності в дорогому периферійному обладнанні. Вони також інтегровані в програмне забезпечення для управління відео MOBOTIX HUB.

З урахуванням усіх цих чинників придбання відкриває широкі комерційні можливості та можливості розвитку, а також синергетичний ефект, зокрема можливість тісної співпраці між Vaxtor і нещодавно створеним у Мадриді офісом розробок MOBOTIX. Усе це дасть змогу обом компаніям більш ефективно задовольняти ринки що зростають, або майбутні потреби ринку.

Генеральний директор MOBOTIX Томас Лаустен прокоментував: «Це придбання є важливим кроком у реалізації нашої стратегії зміцнення потенціалу в галузі штучного інтелекту та глибинного навчання, і, хоча Vaxtor продовжить працювати як самостійна компанія, воно ґрунтується на переконливій синергії комерції та розвитку, а також на явних стратегічних перевагах обох сторін».

Хуан Верчер, генеральний директор та засновник Vaxtor, сказав: «Я в захваті від можливостей, які відкриває перед Vaxtor це придбання. Можливість і далі працювати як самостійна компанія та розвивати чинні ділові зв’язки, перспектива більш тісної стратегічної співпраці, як технічної, так і комерційної, з компанією такого рівня, як MOBOTIX, є саме тим каталізатором, який необхідний для реалізації нашої амбітної стратегії зростання.

quotation marks

Виробники відеоаналітики, зокрема VAXTOR, розпочали інтегрувати свою аналітику безпосередньо на камери Mobotix. Це дозволило суттєво розширити коло використання обладнання

Мирослав Горошко

Спеціаліст із розвитку напряму відеорішень Konica Minolta Ukraine

Спеціаліст із розвитку напряму відеорішень Konica Minolta Ukraine Мирослав Горошко зазначив: «Konica Minolta ставши у 2016 році мажоритарним власником бренду компанії-виробника систем відеоспостереження Mobotix, розпочала активний аналіз потреб своїх клієнтів і доповнення можливостей німецьких камер. Основним акцентом стало створення комплексного рішення для клієнтів різних категорій. Так для розв’язання завдань бізнесу Mobotix представила камери 7 серії, що дозволяють аналітиці працювати безпосередньо на самій камері (розпізнавання номерів авто, контейнерів, літаків, нейронна класифікація об’єктів)».

Технологічні партнери — виробники відеоаналітики, — розпочали інтегрувати свою аналітику безпосередньо на камери Mobotix. Це дозволило суттєво розширити коло використання обладнання. Серед ключових партнерів світові лідери: FF-group, AI-Tech, Visage, Vaxtor.

«Наступним важливим кроком стало додавання в портфель продуктів — VMS Mobotix HUB», — продовжив Мирослав. «Це об’єднало в одному програмному забезпеченні інформацію з різних підсистем: системи контролю доступу, системи охоронної сигналізації, результати роботи аналітичних модулів різних виробників».

Тож, на думку Мирослава Горошко, придбання виробника відеоаналітики Vaxtor стало логічним кроком. «Це дає змогу клієнту отримати якісне інтегроване рішення з одних рук: якісні камери, аналітику безпосередньо на камері відеоспостереження, зручну платформу управління системами безпеки».

VAXTOR у своєму портфелі має такі модулі:

  • Модуль розпізнавання номерів авто;
  • Модуль розпізнавання номерів контейнерів;
  • Модуль розпізнавання номерів вагонів;
  • Модуль розпізнавання кольору сигналу світлофора
quotation marks

Придбання VAXTOR дасть змогу розширити географію присутності бренду MOBOTIX та завоювати більшу частину ринку

Денис Бельський

Директор з продажу відеорішень Konica Minolta Ukraine

Директор з продажу відеорішень Konica Minolta Ukraine Денис Бельський резюмував: «Досліджуючи аналітичні прогнози розвитку ринку систем відеоспостереження, ми бачимо розвиток попиту на відеоаналітику, у тому числі аналітику безпосередньо на камерах. Тому придбання VAXTOR дасть змогу розширити географію присутності бренду MOBOTIX та завоювати більшу частину ринку».

Компанії домовилися не розкривати жодних фінансових деталей. Корпоративні органи схвалили поглинання. Завершення угоди ще має бути утверджене відповідними органами. Очікується, що операцію буде закрито в першому кварталі 2022 року.

Останні новини

Європа |

MOBOTIX стратегічно розширюється, приєднавши компанію Vaxtor Group

Компанія MOBOTIX, мажоритарним акціонером якої є Konica Minolta, продовжує стратегічне розширення та зміцнює свій операційний бізнес, уклавши офіційну угоду про придбання іспанської компанії Vaxtor Group (Vaxtor), провідного постачальника...