Рішення Microsoft від Konica Minolta: два потужні партнери для успішної справи

Європа | 24 січня 2020

Microsoft та Konica Minolta — сильний дует для сучасних офісних рішень

Формула успішного бізнесу сьогодення містить цифрові пристрої та застосунки, якими працівники користуються щодня. Віддалений доступ до конфіденційних паперів, дані останнього запиту клієнта чи про замовлення на минулому тижні — це все приклади процесів та даних, якими потрібно керувати в цифровому вигляді кожній компанії. Компанії мають забезпечити легке та інтуїтивне керування робочими процесами та задовольнити потреби працівників у віддаленій та спільній роботі. Водночас, необхідно гарантувати найвищий рівень безпеки. Керування відносинами з клієнтами та планування ресурсів також потребує рішень, які відповідають IT-середовищу компанії та підтримують його в досягненні бізнес-цілей. Тому Konica Minolta співпрацює з Microsoft, пропонуючи потужні офісні рішення, а також CRM та ERP-застосунки, що запроваджуються та налаштовуються відповідно до потреб замовника. Поєднання досвіду Konica Minolta, глибокого розуміння потреб замовника та застосунків від Microsof створює індивідуальні бізнес-рішення, які легко інтегруються з чинними системами в компанії.


Рішення для бізнес-процесів, що ідеально поєднуються

Рішення CRM і ERP грають ключову роль у цифровій підтримці вхідних і вихідних процесів фронт-офісу та бек-офісу. Цифровізація цих процесів відкриває можливості для підвищення ефективності компанії та допомагає використовувати нові бізнес-можливості. Це дозволяє застосовувати інтелектуальні рішення й дії, що ґрунтуються на фактах: потужна CRM може бути рушієм продажів, розвитку ринку й обслуговування клієнтів, оскільки вона містить ключ до розуміння клієнта з його специфічними потребами. Сильна ERP-система необхідна для ефективного керування ресурсами, фінансуванням і операційною діяльністю компанії. Тож рішення CRM та ERP були визнані найвищим пріоритетом для інвестицій IT-менеджерами вищої ланки у 2018 році[1]. Однак між різними відділами та галузями в структурі компанії, потрібні специфікації для рішень можуть суттєво відрізнятися. Але вони обов’язково повинні бути під’єднані й інтегровані з наявними системами.


Для того щоби надати своїм клієнтам найкращі рішення в цій області, Konica Minolta об’єднала зусилля з Microsoft для розширення свого портфоліо коштом широкого спектру рішень для бізнес-процесів. Окрім як розробник офісного програмного забезпечення, Microsoft відома як лідер у царині платформ для аналізу та інтелектуальних бізнес-рішень (за даними компанії Gartner[2]), включно з хмарною платформою Azure та системою бізнес-аналітики Power BI, що також розгортаються Konica Minolta.


"Бізнес-рішення Microsoft забезпечують потужну та інтелектуальну платформу бізнес-застосунків, на якій ми можемо втілювати системи, що відповідають потребам наших замовників", — розповідає Яромир Спонар, менеджер із розвитку IT-бізнесу, Microsoft MVP, Konica Minolta IT Solutions Czech a.s. про переваги продуктів Microsoft від Konica Minolta.

Jaromir Sponar, ITS Business Development Manager, Microsoft MVP, Konica Minolta IT Solutions Czech a.s.


Щоби знайти найкраще рішення для кожного замовника, процес впровадження Konica Minolta починається з поглибленого технічного та бізнес-аналізу наявних систем замовника з урахуванням відповідних вимог та потреб. На основі цього аналізу визначається ідеальний підхід: завдяки співпраці з Microsoft можливий вибір із множини підходів та рішень. Зокрема, є три основні шляхи їхнього впровадження: розширення чинних, побудова нових, поєднання декількох рішень.


Розширення

Якщо можна використати чинні рішення, Konica Minolta впроваджує й налаштовує CRM і ERP від Microsoft. Це може бути "горизонтальне" рішення, наприклад, Microsoft Dynamics 365, що може використовуватися для широкого кола галузей чи потреб. До того ж, інтелектуальний пакет застосунків для бізнесу поставляється із широким спектром різних функціональних можливостей, пов’язаних з CRM та ERP. Ще розширення може бути "вертикальним", тобто уже оптимізованим для потреб конкретних галузей і відділів, таким як Automotive CRM, for.CARE для громадських чи державних замовників, чи for.RealEstate для замовників із галузі нерухомості. Застосунок Human Capital Management також пропонує різні функціональні можливості, зв’язані з керуванням персоналом. Основною перевагою є швидке впровадження — експерти Konica Minolta можуть розширити IT-систему протягом кількох тижнів.


Побудова

Для дуже специфічних рішень Konica Minolta може також використати Microsoft Power Platform, щоби побудувати необхідний програмний пакет "з нуля". Не дивлячись на те, що фаза впровадження зазвичай трохи довша, вона поєднує два важливі чинники: індивідуальний підхід до конкретних потреб замовника та збереження стандартних форматів, що забезпечують сумісність з іншими системами. Так звана "швидка розробка застосунків" може зайняти біля трьох місяців, надаючи повністю персоналізоване програмне рішення. Найбільшою перевагою цієї платформи є те, що вона використовує те ж джерело й ту ж структуру даних, що й інші застосунки Dynamics 365, що знижує витрати на впровадження, оскільки немає потреби в інтеграції даних.


Поєднання 

У цьому випадку Konica Minolta використовує наявні користувацькі рішення та інтегрує необхідні дані через загальне сховище даних для створення нового застосунку, що побудований на повністю розроблених на замовлення технологіях. Оскільки дані залишаються сумісними, нове рішення легко вписується в чинне IT-середовище і відповідає потребам замовника. Спираючись на загальну основу програмного забезпечення, воно заощаджує час завдяки сумісності даних, що використовуються, водночас із постачанням унікального продукту.


Цей шлях впровадження гарантує, що коженому клієнту буде надано оптимальне рішення, що зробить його бізнес готовим до найближчого майбутнього. Яромир Спонар підкреслює переваги для малого та середнього бізнесу: "Cпівпрацюючи з Microsoft і використовуючи їхні застосунки, ми можемо запропонувати нашим клієнтам системи та функціональні можливості для малого та середнього бізнесу, які раніше були доступні лише для великих підприємств".



Могутній дует для сучасних офісних рішень

Microsoft відома своїм офісним програмним забезпеченням. Konica Minolta впроваджує сучасне робоче місце на базі Microsoft 365 — хмарного рішення, що удосконалює роботу в захищеному цифровому середовищі. Сьогодні Konica Minolta пропонує клієнтам не тільки необхідне офісне обладнання, але й потужні офісні системи, що допомагають компаніям йти в ногу з часом та відповідати сучасним підходам до роботи своїх працівників.


Microsoft Teams — один із прикладів таких офісних рішень. Ця платформа спрощує процес документообігу, дозволяючи співробітникам одночасно працювати над документами й обмінюватися ними. Доступ до "хмарних" додатків можливий і поза межами організації. Інтелектуальні системи безпеки адаптуються до середовища, що змінюється, і вимагають двофакторної аутентифікації або умовного доступу. Офісні рішення від Microsoft також забезпечують високий рівень безпеки, оскільки вони захищають кожен файл окремо.


Konica Minolta впроваджує проєкти відповідно до вимог замовника лише після ретельного аналізу всіх його робочих процесів. Ключовим моментом є розуміння IT-середовища компанії клієнта для реалізації індивідуальних рішень з використанням програмного забезпечення від Microsoft.



Konica Minolta співпрацює з Microsoft для розширення офісних та бізнес-рішень

Konica Minolta постійно зростає як експерт у галузі інформаційних технологій — і внаслідок органічного зростання, і внаслідок стратегічних придбань. Це лише підтверджує факт включення компанії до найкращої сотні IT-постачальників від Gartner[3]. Фактично, розширення бізнесу коштом рішень Microsoft було головною ціллю Konica Minolta в області злиття й поглинань. Microsoft є одним із найбільших гравців на ринку програмних рішень, добре відомим своїм інноваційним програмним забезпеченням в області інформаційних технологій. IT-гігант здатен охопити своїм широким асортиментом продукції всі регіони світу.


Ці професійні програмні рішення в поєднанні з розумінням потреб клієнтів Konica Minolta призвели до взаємовигідного партнерства. Обидві компанії можуть озирнутися на довгу й успішну співпрацю. Konica Minolta виходила на ринок сервісів з керування корпоративним контентом у співпраці з Microsoft на продуктах SharePoint. У 2014 році Konica Minolta стала сертифікованим постачальником послуг Microsoft, а клієнти компанії працюють у понад 20 країнах Європи.


"Партнерство з Microsoft дозволяє нам об’єднати наші основні компетенції та довірливі відносини з клієнтами з найбезпечнішими, здатними до масштабування та стійкими технологіями для гнучкого будівництва рішень для бізнесу", — пояснює Яромир Спонар. Сьогодні спільні продукти охоплюють широкий спектр функцій в області керування контентом і процесами в цифровому форматі: хмарне рішення для сучасного робочого місця Microsoft 365, а також чисельні застосунки практично для кожного бізнесу, такі як CRM та ERP.



Реальне зміцнення будь-якої галузі чи відділу — завдяки Konica Minolta і Microsoft

Для настільки гнучких застосунків, як ті, що пропонують Konica Minolta і Microsoft, не залишається жодних обмежень для відділів чи галузей. Наприклад, у Чеській Республіці Konica Minolta реалізувала ефективні проєкти з рішеннями Microsoft. Хімічне підприємство Spolchemie потребувало нової ERP-системи, оскільки в старої закінчувалася підтримка. Це викликало побоювання із приводу відповідності та безпеки. Рішення, яке компанія вперше застосувала після цього, викликало проблеми під час розгортання і використання. Так компанії Spolchemie довелося знову змінювати ERP-систему. Після того як Konica Minolta IT Solutions Czech проаналізувала вимоги Spolchemie, Microsoft Dynamics 365 (до AX) була адаптована відповідно до результатів і без проблем запроваджена — у той час як виробництво працювало без жодного негативного впливу на процеси. З іншого боку, використання Microsoft Dynamics 365 призвело до усвідомлення важливих чинників, які допомогли компанії Spolchemie покращити виробництво: оптимізувати рівень запасів і маржу, а ще зробити інтелектуальні розрахунки цін на виробничий матеріал, що суттєво збільшило прибуток. Іншим прикладом є інноваційний чеський постачальник електроенергії Amper Market. Зі зростанням компанії росли і її вимоги до програмного забезпечення: стара система із роздільними застосунками зрештою не змогла впоратися з дедалі більшими вимогами Amper Market. Спеціалісти Konica Minolta IT Solutions Czech розробили спеціальне рішення для Amper Market на основі Microsoft Dynamics 365. Це комплексне рішення охоплює всі вимоги: від керування продуктами та процесами, до структурування списків цін і багаторівневого ціноутворення.



Поєднання глибокого розуміння потреб клієнтів із професійними рішеннями

"Наявність сильного партнера як Microsoft дозволяє нам надавати нашим клієнтам широкий спектр добре відомих застосунків, що гарно налаштовуються практично для будь-яких потреб", — підсумовує Яромир Спонар.

Відповідно до підходу Konica Minolta співпрацювати з найкращими, Microsoft є ідеальним партнером: з погляду її рішень для CRM, ERP і цифрових робочих процесів, і з погляду непорушності компанії. Експертиза Konica Minolta в царині керування інформацією й бізнес-процесами, її глибоке розуміння потреб клієнтів у поєднанні з добре відомими рішеннями Microsoft призводять до сприятливого становища як для самих компаній, так і — це найголовніше, — для їхніх клієнтів.


[1] Where senior IT managers plan to spend their budget; ComputerWeekly.com; 2018; https://www.computerweekly.com/news/252434184/IT-Priorities-2018-Where-senior-IT-managers-plan-to-spend-their-budget

[2] 2019 Gartner Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms; Microsoft; 2019; https://info.microsoft.com/ww-landing-gartner-mq-bi-analytics-2019.html

[3] Gartner, Market Insight: Gartner Global Top 100 IT Vendors in 2018, John-David Lovelock, 17 May 2019