Konica Minolta представила систему моніторингу хворих на COVID-19

Японія | 9 лютого 2021

Konica Minolta представила систему VS1 для моніторингу стану пацієнтів, госпіталізованих з коронавірусною інфекцією різного ступеня

Система вимірює основні життєво важливі показники здоров'я та передає дані медичним працівникам.


Система VS1 від Konica Minolta збирає дані про ключові показники стану здоров'я пацієнтів, що були госпіталізовані з діагнозом COVID-19: температуру тіла, рівень артеріального тиску, а також ступінь насичення (сатурації) гемоглобіну артеріальної крові киснем. Показники передаються з монітора, розташованого біля ліжка хворого, медичним працівникам. Співробітники лікарні можуть утриматися від зайвого відвідування пацієнта, щоби не наражати себе на небезпеку зараження, якщо всі його показники в нормі.

Один з важливих елементів системи — монітор, що розташований біля ліжка пацієнта та оснащений технологією NFC. Коли медичний працівник підносить до нього вимірювальний прилад — пульсоксиметр, термометр або тонометр, VS1 автоматично зчитує дані з пристроїв і відправляє всі показники на сервер. Якщо стан пацієнта погіршується, до системи можна додати монітор для вимірювання ступеня насичення крові киснем.

covid-control.png

Показники можна побачити як на моніторі, розташованому біля ліжка хворого, так і на сервері на посту медичного працівника в режимі реального часу. Якщо показники виходять за межі норми, система видає специфічний звуковий сигнал — і медичний працівник може швидко допомогти пацієнтові. Дані, отримані з системою VS1 дозволяють надавати якісну та оперативну медичну допомогу, а також краще управляти інформацією про стан здоров'я.

Система VS1 від Konica Minolta знижує навантаження на медичних працівників, що знаходяться в ізольованій зоні. Зазвичай при лікуванні пацієнтів з COVID-19 лікарям та медсестрам доводиться кілька разів на день перевіряти їх стан особисто. За допомогою VS1 оцінювати стан пацієнтів можна дистанційно. Це зменшує кількість контактів з хворими та позитивно позначається на безпеці медичного персоналу.

1223-02-01-00.jpg

Окрім цього, нове рішення підвищує ефективність роботи співробітників лікарень. Вони можуть миттєво відправляти показники стану здоров'я на пост медсестер і легко керувати базою даних. VS1 може синхронізуватися з різними медичними закладами: навіть якщо пацієнта переведуть в інше відділення через загострення захворювання, інші фахівці зможуть продовжити його огляд базуючись на вже отриманих даних.

Система VS1 також може розв'язувати проблему дефіциту обладнання, пов'язаного зі зростанням числа пацієнтів з коронавірусною інфекцією середнього ступеня тяжкості. Вона особливо допомагає пацієнтам, що переносять хворобу в легкій формі. Стаціонарні системи моніторингу рівня насичення крові киснем більше підходять для пацієнтів, які перебувають у відділеннях інтенсивної терапії.

Ця система від Konica Minolta стала першою у світі системою моніторингу, що використовується в медицині, в якій застосовується бездротова мережа з технологією Sub-1 GHz. Вона охоплює більшу відстань у порівнянні з бездротовою локальною мережею, а також знижує ризик створення перешкод для роботи інших систем. При цьому VS1 не потребує довгої складного налаштування — медичному персоналу стає легше впоратися при зростанні кількості пацієнтів.

Київ, Україна |

Два індустріальні рішення та нова AccurioPress C4070: Konica Minolta Ukraine оновлює свій шоурум у Києві

Попри загрози кризи коронавірусу, Konica Minolta Ukraine оновила свій шоурум у Києві, представивши в ньому відразу два популярних індустріальних рішення з портфоліо й популярну продуктивну систему з рядом опційних рішень. Так компанія кардинально...