Konica Minolta представила IoT-платформу FORXAI для обробки фото і відео

Японія | 25 лютого 2021

Konica Minolta запустила нову платформу FORXAI для обробки зображень

Вона базується на технологіях інтернету речей і штучного інтелекту, а також запатентованих компанією технологіях візуалізації. Платформа може застосовуватися в таких галузях, як виробництво, маркетинг, сільське господарство та охорона здоров'я.


В основі FORXAI лежить технологія, розроблена Konica Minolta, що об'єднує інновації у сферах обробки зображень, оптики, роботи з матеріалами та мікрообробки. У поєднанні з технологіями штучного інтелекту та інтернету речей вона забезпечує обробку та розпізнавання зображень в режимі реального часу. Крім того, велику роль в створенні FORXAI зіграли дослідження компанії аналізу поведінки людей і діагностики.

Платформа FORXAI допомагає проводити віддалений моніторинг: збирати та аналізувати дані, розраховувати ризики й робити прогнози. Результати аналізу відображуються в зручній формі.

Платформа "захоплює" зображення і відео, а потім обробляє отримані дані. Обробка в режимі реального часу відбувається з використанням периферійних обчислень, що базуються на технології штучного інтелекту. Після цього вона доповнюється внаслідок хмарних обчислень. При цьому алгоритми штучного інтелекту можуть працювати в "хмарі" також.

Платформа FORXAI налаштовується за допомогою програмних продуктів, що працюють на периферійних пристроях, периферійних обчислювальних системах і в «хмарі». Завдяки технологіям штучного інтелекту та інтернету речей замовники мають можливість працювати з додатковими функціями для збору даних, керування віддаленими пристроями, оновлення алгоритмів, прискореної обробки зображень. Також розширюються функції для API- та SDK-розробки.

Таким чином, платформа може бути персоналізована відповідно до конкретних потреб замовника. В результаті вона допомагає вирішувати проблеми в самих різних напрямках бізнесу. Наприклад, FORXAI вже використовується як елемент системи "розумного" сільського господарства на одній з японських ферм. Вона допомагає визначати, наскільки виросли рослини та чи потребують вони додаткової обробки. Це значно знижує навантаження на співробітників.

Ба більше, платформа може забезпечувати безпеку. Наприклад, в Колорадському університеті вона використовується для візуалізації небезпечних газів, невидимих ​​для людського ока. FORXAI може також застосовуватися для безконтактного вимірювання, моніторингу та візуалізації температури тіла.