В Запорізькому аеропорту встановили таку ж відеосистему для термального скринінгу, як і в Стамбульському

Запоріжжя | 29 квітня 2021

В міжнародному аеропорту “Запоріжжя” встановили інтелектуальну відеосистему для безконтактного термального скринінгу та визначення наявності маски на обличчі відвідувача. Такі ж рішення вже працюють в новому аеропорту Стамбулу та в Міланському “Мальпенса”. За інформацією заступника директора аеропорту з IT, Руслана Артемова, їм вдалося досягти бажаної пропускної здатності входів в аеропорт та убезпечити працівників під час пандемії.


“У випадку виявлення відхилення від заданої температури чи відсутності захисної маски камера видає звуковий та візуальний сигнал, що слугують сповіщенням для службового персоналу та є приводом для додаткової перевірки людини, що входить в приміщення аеропорту, — розповідає Руслан Артемов. — З автоматизованою системою для термального скринінгу ми досягли бажаної пропускної здатності входів в аеропорт під час пандемії. В потоці ми можемо виміряти температуру до 20 людей одночасно.”

quotation marks

З автоматизованою системою для термального скринінгу ми досягли бажаної пропускної здатності входів в аеропорт під час пандемії.

Руслан Артемов

Заступника директора аеропорту з IT



Наразі відеосистема вже інстальована та працює відразу на чотирьох входах в приміщення аеропорту та у зоні прильоту міжнародних рейсів.

За інформацією постачальника рішення, компанії Konica Minolta Ukraine, обрані камери у поєднанні з абсолютно чорним тілом працюють з похибкою 0,3°C.

“При впровадженні рішення, ми налаштували камери для вимірювання температури саме в області слізного каналу, — розповідає представник Konica Minolta Ukraine, Мирослав Горошко, — адже фокусування камери на внутрішньому кутку ока забезпечує найбільш точні результати. Тут температура найбільш наближена до внутрішньої температури тіла людини.”

В аеропорті Запоріжжя для реалізації даного рішення обрали інтелектуальні камери Mobotix від Konica Minolta: п’ять IP відеокамер M16 з термальними модулями, що працюють у поєднанні з абсолютно чорними тілами задля найбільшої точності вимірювань. Для віддаленого моніторингу та керування вимірюваннями в аеропорті зображення з термальних камер виводиться на монітори диспетчерських пунктів відеонагляду та медичного персоналу.

quotation marks

При впровадженні рішення, ми налаштували камери для вимірювання температури саме в області слізного каналу, адже фокусування камери на внутрішньому кутку ока забезпечує найбільш точні результати.

Мирослав Горошко

Менеджер з розвитку Mobotix в Україні



За словами пана Руслана, таке рішення дає змогу убезпечити працівників аеропорту: “При виборі рішення ми також керувалися його універсальністю та здатністю до масштабування. Якщо нам вдасться подолати вірус найближчим часом і питання моніторингу температури перестане бути актуальним, ми зможемо використовувати дані камери для інших аналітичних цілей, як-от підрахунку відвідувачів, фіксації нетипової поведінки, побудови теплових карт для раціонального розподілу ресурсів аеропорту тощо. Ми отримали гнучке та кібербезпечне комплексне рішення німецької якості за ціною китайських камер.”

Відеорішення Mobotix для безконтактного температурного скринінгу також працюють в новому аеропорту Стамбулу та в Міланському “Мальпенса”.

Вам також буде цікаво

Європа |

Вперше 4 модулі в одній камері: MOBOTIX запускає високопродуктивну відеосистему S74

З новою відеосистемою S74 MOBOTIX розширює можливості своєї платформи MOBOTIX 7. Модель S74 — це високопродуктивна камера IoT, що містить до чотирьох модулів задля ще більшої гнучкості у порівнянні з іншими відеосистемами MOBOTIX. Корпус в камері...