Робоче місце

Чого очікувати від офісних технологій у 2021

Огляд актуальних рішень для бізнес-процесів та документообігу.

09.07.2021
6 хв 6 хв
Зміст
"Ми сподіваємося, що більшість людей повернуться до офісів у кінці цього року, але, імовірніше за все, офіси назавжди залишаться гібридними", — ділиться своїм баченням щодо майбутнього офісних технологій директорка з маркетингу, Ірина Годованюк.

У березні минулого року багато компаній, і ми не виключення, швидко перемикнулися на режим віддаленої роботи. Сьогодні вже можна роботи певні висновки та говорити про вплив цих змін на пріоритети бізнесу. IDC у своєму дослідженні “2020 Worldwide SMB Market Profile Update” зазначає, що пріоритети компаній змістилися у бік генерації доходів з акцентом на якість обслуговування клієнтів та операційну діяльність.

Наш фокус, як постачальника комплексних IT рішень для офісів, теж змінився. Ми зосередилися переважно на підтримці переходу наших клієнтів на віддалену роботу та впровадженні бізнес застосунків для цього. Але наші офісні БФП та традиційний аутсорсинг друку нікуди не зникли. Ми лише робимо ці рішення інтелектуальними та підлаштовуємо до гібридних офісів. У цій статті я зібрала деякі тенденції щодо того, як змінюються потреби компаній, наших клієнтів, в офісних технологіях.

Традиційний аутсорсинг друку нікуди не зник. Ми просто робимо ці рішення більш розумними та інтелектуальними.

Ірина Годованюк, директорка з маркетингу Konica Minolta Ukraine

Підтримка гібридних робочих місць

Ми сподіваємося, що більшість людей повернуться до офісів у кінці цього року, але, імовірніше за все, офіси назавжди залишаться гібридними. За такої тенденції виникає потреба в технологіях, що будуть здатні забезпечити мобільність працівників: вони мають одночасно підходити й тим, хто працює в офісі, й тим, хто працює віддалено.

Дослідження IDC демонструє, що найбільшими проблемами, з якими стикаються працівники, стали недоступність ІТ підтримки, неможливість ефективного керування робочими процесами та неможливість зберегти безпечний доступ до корпоративних процесів та систем. Також більше уваги приділяється питанням гігієни та способам створення безпечного та чистого робочого середовища.

Багато компаній стали менше використовувати офісне обладнання, як-от БФП, та надали перевагу іншим технологіям візуального відтворення та поширення інформації. Але за рядом причин — вимоги законодавства чи неадаптовані бізнес-процеси — компанії не можуть повністю відмовитися від друкованих документів, тож можливість друкувати із хмари та сканувати у хмару стає необхідністю. Тут на перший план виходить програмне забезпечення, що здатне поєднати офісне обладнання з хмарними сховищами.
 

Друк документів залишається гігієнічною нормою

Друк та сканування документів залишаються гігієнічною нормою для діяльності компаній, але БФП важко вписати в робочі процеси мобільного працівника. Тож  пандемія суттєво прискорила розвиток технологій для офісного друку. 

Фактично, постачальники офісних технологій, як-от Konica Minolta, скористалися цією можливістю та відреагували на зміни як з боку обладнання, так і з боку програмного забезпечення. Респонденти опитування IDC підтвердили, що компанії прагнуть мати більше можливостей для підключення та інтеграцій з іншими рішеннями: офісне обладнання має бути поєднаними із хмарою, нативно інтегрованими у всі робочі процеси та дбати про безпеку корпоративних даних. Швидкість друку та якість відбитка взагалі не пріоритет при виборі БФП. Вирішальну роль відіграє лише програмне забезпечення, що здатне інтегрувати друк документів у підлаштовані до нової реальності робочі процеси, та бізнес-модель, яку пропонує постачальник.

Ми відмічаємо тенденцію вибору спрощених моделей оплати за сервіси друку, як-от OneRate. Компанії прагнуть ще більшої прозорості в плануванні витрат на непрофільні процеси, тому надають перевагу послугам з фіксованим щомісячним платежем, в який все включено: користування обладнанням, сервіс та витратні матеріали.
 

Що чекає на офісні технології у майбутньому

Я вважаю ці зміни на ринку захопливими та бачу, що звичні для кожного БФП стають інтелектуальними офісними хаби, оскільки ми продовжуємо адаптовуватися до потреб клієнтів. Друк документів не є пріоритетом для компаній, але все ще залишається елементом їхніх ключових бізнес-процесів.

Ми зосереджені на створенні середовища друку, яке під’єднане до хмари та працює на безпечній мобільній платформі, щоби забезпечити по-справжньому цифрові робочі процеси, що доступні всюди, де б ви не знаходилися.

Підключені обладнання, програмне забезпечення та послуги стануть ще актуальнішими після пандемії, а керування документами та їхня обробка розглядатимуться як комплексна послуга.

Ірина Годованюк, директорка з маркетингу Konica Minolta Ukraine

Підключені обладнання, програмне забезпечення та послуги стануть ще актуальнішим після пандемії, а керування документами та їхня обробка розглядатимуться як комплексна послуга. Поєднання цих інструментів стане одним із кроків до цифрової трансформації компаній, а також підвищить надійність, якість та продуктивність їхніх робочих процесів.
 

Абсолютно новий тип IT інфраструктури

Зараз саме час зосередитися на чомусь більшому, ніж просто оновлення техніки в компанії. Переконайтеся, що ви обираєте правильне обладнання, працюєте з правильним постачальником, який має необхідне портфоліо інструментів та набір офісних технологій, які відповідають тенденціям розвитку робочих місць. 

Компанія Konica Minolta, що визнана світовим лідером в IDC’s Marketscape, може допомогти вам адаптувати ваші бізнес-процеси до мобільності ваших працівників та під час переходу на гібридний офіс.
Вас також може зацікавити

Як Microsoft 365 допоможе розширити можливості керування корпоративним контентом

Швидкий та безперешкодний доступ до інформації часто є проблемою для...

Робоче місце
28.04.2022

Цифрове робоче місце для ефективної роботи розпорошеної команди

Ми живемо в час, коли ми маємо бути мобільними та гнучкими. Робота поза...

Робоче місце
22.04.2022

Модернізація мобільного робочого простору: цифрове робоче місце

COVID-19 ледь не миттєво перевернув із ніг на голову звичне робоче життя...

Робоче місце
20.02.2023
Дайджест