Безпека

Безпечне робоче місце — захищені робочі процеси

Неважливо де ви працюєте — вдома, в бізнес-центрі, чи у гібридному офісі — безпека має бути передусім, особливо в часи глобальної невизначеності з кібератаками та COVID-19.

31.03.2021
4 хв. хв 4 хв. хв
Ключові слова
Зміст
В період пандемії кібербезпека набула неабиякого значення для компаній та їхніх працівників. Віддалена робота вимагає нових та вдосконалених підходів до захисту інформації: тема безпеки робочого місця повинна бути на перших місцях в корпоративній культурі загалом. Згідно з дослідженням Всесвітнього економічного форуму, кібератаки були однією з п'яти найбільших загроз 2020 року. Камери відеоспостереження, багатофункціональні пристрої та електронна пошта — потенційні шлюзи для кібератак. Кібербезпека, захист від витоку інформації, повністю безпечне робоче місце та охорона здоров'я працівників — актуальні та важливі питання для управлінців.

Кібербезпека в офісі та вдома — захист на 360°

Konica Minolta пропонує бізнесу комплексні рішення, які вже містять засоби захисту інформації та є кібербезпечними. Безпека IT-інфраструктури, офісних пристроїв та систем відеонагляду є основними елементами нашої концепції.



Перед впровадженням нових рішень ми аналізуємо бізнес-процеси в компаніях та звертаємо увагу на індивідуальні побажання наших клієнтів. Так створюються унікальні рішення, які здатні забезпечити відповідний захист кожного конкретного офісу та робочого місця.

Konica Minolta надає компаніям ІТ-рішення, які здатні захистити бізнес як в цифровому середовищі, так і фізично.

Безпечне керування бізнесом та захист від атак

В умовах пандемії COVID-19 кількість працівників, що працюють віддалено, з домашніх офісів, стрімко зростала. За даними міжнародної дослідницької компанії IDC, більшість компаній не мають змоги забезпечити віддалений доступ через мережу VPN, яка забезпечує безпечне та зашифроване з'єднання з внутрішньою мережею компанії. Це створює ідеальні умови для атак хакерів.

Але що можна зробити, щоби зменшити ризик кібератак? Чи може ваша компанія керувати подібними проблемами?

Ми, в Konica Minolta, пропонуємо невеликим компаніям, які не мають власної ІТ-інфраструктури та масштабних центрів обробки даних безпечну IT платформу з підтримкою VPN. З Workplace Hub малий та середній бізнес матиме змогу налагодити безпечну роботу вдома.

Компанії можуть перенести свою ІТ-інфраструктуру на Workplace Hub, а також одночасно підготувати її до хмари. Таким чином, кожен працівник може отримати повний доступ до корпоративних інструментів та інформації з дому чи у дорозі, використовуючи захищену мережу компанії.

Основною ціллю кібератак завжди є кінцевий користувач — співробітники компаній

Євген Постольник, Директор департаменту IT-рішень

Ноу-хау: слабкі місця кібербезпеки мають зникнути

"Коли йдеться про дотримання правил персонального захисту або залучення сторонніх людей у внутрішні процеси компанії, більшість працівників поводять себе досить безпечно у реальному світі", — говорить директор департаменту IT-рішень Konica Minolta Ukraine, Євген Постольник. "Але якщо люди знаходяться в мережі, їхня пильність зменшується. І це попри те, що основною ціллю кібератак завжди є кінцевий користувач, тобто співробітники компаній."

Експерти з питань безпеки знають: компанії помічають, що стали жертвами нападу, приблизно через сто днів. Ось чому важливо налагодити процеси реагування на інциденти. Аналізуючи слабкі місця та тестуючи потенційні вторгнення в інфраструктуру, Konica Minolta допомагає малим та великим компаніям із захистом даних та інформації. Компанія цілеспрямовано шукає слабкі місця в інфраструктурі та застосовує до них відповідні заходи безпеки. Це можуть бути як технологічні рішення, так і навчання команд належній поведінці під час роботи з корпоративними даними та системами.

Багатофункціональні пристрої є потенційними шлюзами для кібератак, оскільки підключаються до мережі. Офісні хаби bizhub i-Series оснащені антивірусним рішенням BitDefender та здатні захистити вашу мережу.

Антивірус BitDefender вбудований в прошивку пристрою. Він відстежує всі файли, що відправляються на друк в режимі реального часу, розпізнає віруси та шкідливі програми й негайно попереджає про небезпеку. Таким чином ви запобігаєте поширенню вірусів на інші ПК та сервери.

Фізична безпека: запобігання проникненню в офіси та пожежі для безпечного робочого місця

Не лише віртуальна небезпека становить загрозу компаніям та їхнім працівникам. Фізична небезпека та злочини, як-от проникнення в офіси, вандалізм чи навіть пожежа — це ризики, які необхідно попередити заздалегідь та передбачити в концепції безпеки робочого місця.

Наприклад, інтелектуальні камери Mobotix використовують тепловізійні технології для запобігання пожежам. Вони розпізнають пожежу на етапі загоряння або ідентифікують перегріті машини чи станки у виробничій зоні та автоматично вмикають сигнал тривоги.

Всі будівлі, офіси та зовнішня територія вашої компанії також потребують захисту від нападу зловмисників та повинні бути добре захищеними. Інтелектуальні відеорішення здатні забезпечити захист території та самого офісу.

Охорона здоров'я під час пандемії: камери для безпеки



Інтелектуальні відеорішення Mobotix можуть сприяти безпеці здоров’я працівників вашої компанії. Їх використовують для вимірювання температури тіла, щоби розпізнати людей з підвищеною температурою, попередити перші ознаки можливої ​​інфекції COVID-19 і, тим самим, захищати здоров'я інших працівників.

Також камери Mobotix здатні перевіряти, чи дотримуються працівники всіх правил безпеки та дистанції — вони виявляють натовп та наявність захисної маски.

Готові до всього

Резервне копіювання даних

Такі ризики, як-от пожежі, землетруси, кібератаки чи напади, є реальними: і якщо щось насправді відбувається, ніхто не може запобігти цьому. При раптовій втраті даних надзвичайно важливо швидко їх відновити. Послуги резервного копіювання та відновлення даних від Konica Minolta гарантують, що важлива корпоративна інформація втрачається не безповоротно і може бути відновлена.


Поради щодо надійної структури безпеки вашої компанії

Для забезпечення цілісного підходу до безпеки робочого місця важливо міцно закріпити культуру безпеки в корпоративній культурі компанії, а не просто розглядати її як побічну проблему. Компанії повинні усвідомлювати, наскільки важливим є питання безпеки, особливо кібербезпеки, для безперебійності процесів та роботи працівників. Вони мають бути готовими до будь-яких непередбачених ситуацій, злочинів та загроз — ви навіть не уявляєте наскільки ми насправді вразливі. Зрештою, безпеку слід розглядати як нові можливості для бізнесу.
Дайджест
Вам також може бути цікаво

Що таке оптичне розпізнавання символів (OCR)

Одна з найбільших проблем, що стоїть на перешкоді повноцінній цифровізації багатьох компаній та організацій пов'язана...

Інструменти
28.11.2021

Що таке електронний підпис (ЕП) та які його типи існують (УЕП, КЕП)

З чого почати впровадження електронного підпису, які він несе переваги, його типи (УЕП, КЕП), та чи обов'язковий для...

Інструменти
09.06.2022

Метод Уолта Діснея: реалістична креативна техніка

Нова креативна техніка для боротьби з нестачею ідей – метод Уолта Діснея допоможе вам забути звичні способи...

Нова робота
20.03.2019
Безпечна віддалена робота
Рішення для безпечної віддаленої роботи

Вмикай роботу звідусіль

Ми готові допомогти вам підлаштувати бізнес-процеси до нової реальності та налагодити ефективну роботу завдяки впровадженню найсучасніших цифрових рішень для робочого місця.
УВІМКНУТИ РОБОТУ ЗВІДУСІЛЬ